el mi mozes ovo ukratko pojasniti... zasto?
evo vidis
ovde ti je tipacan primer onoga o cemu sam pricao tamo na ovoj temi
ono sto ti mislis da JE LOGICNO a poptuno je netacno
ja se ne bavim powerom ali sam hvala bogu citao dosta i o tome,te veoma dobro znam da si prilikom izvodjenja cucnjeva anguzuje ne samo svi misici nogu vec i donjeg dela ledjja,gluetusa pa cak i mnogi misici na gorenjm delu tela
naravno ne ucesvtuju u direktnom izvojdenju pokreta ali ucesvtuvju
dok je kod leg pressa ta sprava napravljenja kao IZOLACIONA sprava gde i sama rec
daje ti do zanja za cega bi trebalo da sluzi te uz ppomoc koturva,poluga i svega ostalog prava snaga ne dolazi do izrazaja
jeste da roonie verovatno tvoj idol gura 900 kg na presi a cucanj radi sa 300 i ensto,ali mogao si da se zpaitas onda zasto na power takmicenja nema TKAMCINJE U LEG PRESSU vec se zna o cemu se radi
sa laznom tezinom nemozes da razvijes stvarnu snagu!!!!
cucanj i sve varijante cucnja su osnova i za razvoj misicne mase nogu kao i za dobijenje na snazi ukoliko je to cilj
sve ostale sprave mogu i moraju da budu u podredjenom polazaju u osnovnu na cucanj
e sada da ti ne mislis nesto
licno mi se cucanj gadi ali noge mi nikada bolje nisu izlgeda niti masvinije od kada sam presato da guram 220 kg na cucnju i poceo da radim npr duboki cucanj sa 35 kg tj poceo da radim u jednom setu po 5 vrsta cucnjva ukombiniovanih sa leg presom,haq,iskorakom i svim onim sto mi padne na pamet na trenignu
cilj mi nije bio snaga vec masa i detalji a to se dobija vidi cuda i sa cucnjem ali poptuno razlicito konicpiranim od cucnja koji je za snagu
nadam se da sam zadovljio sa svojim odgovrom