Ok, hvala puno!!!
evo dobio si odgovor !
znaci najbitnije je da se pridrzvas kardia i ishrane !
oligovit bi ti zavrsio posao.
Kao sto sam ranije napisao kupi laneno ulje koje ima bezbroj beneficija i svi bi trebali da ga konzumiraju !
Vrlo je cudno da imas toliku kilazu a da jedes samo JEDAN obrok ?
Da li u obrok brojis samo ono sto jedes kuci ? ili kako ?
Obrokom se smatra sve sto stavis u usta ! (jer prakticno sve ima kalorije).
Posto ocigledno ne znas kako se kalorije krecu i racunaju, ovde ukucaj namirnicu i kolicinu i izbacice ti kalorijsku vrednost.
Cisto za tvoju informaciju (posto kazes da si potpuni laik).
Kalorije su energija dobijena od svarene hrane.
Sve sto unesemo ima energijsku vrednost koju koristimo za dnevne/nocne aktivnosti. Ako unosimo vise kalorija/energije nego sto organizam potrosi u toku dana, ostatak se stalozi u obliku sala. Ako unosimo manje nego sto organizam potrosi u toku dana onda dolazi do takozvanog kalorijskog deficita kada telo pocinje da trosi masne naslage (salo) kao izvor energije !! To je ono sto tebi treba.
Jedan obrok (racunajuci da ces imati min 4) bi ustvari trebalo da ima oblik uzine, tacnije neces se osecati punim kad jedes, vec ce unosenje hrane na svaka 2-3 sata da te ucini sitim
Preporucio bi izmedju obroka da pojedes voce, jedan komad, npr. Jabuku, Bananu ili sl. Ne moj vise od dva komada u toku dana. (ali ako se osecas sitim, izbegni)
I potrudi se da jedes 2-3 sata pre spavanja, nikako neposredno.
Da li znas engleski ? ako znas, procackaj po netu, sajt
www.bodybuilding.com nudi dosta jelovnika i informacija o ishrani !
Sledeci savet je da imas vec napravljene obroke koje ces samo da vadis iz frizidera i sacuvas vreme.
Npr. podelis mala plasticna pakovanja (po jedna za svaki obrok, time kontrolises i kolicinu i sve ti je spremno) i svaki obrok stavis unutra.
Vrlo pametna i korisna stvar.
Od hrane u obroke bi trebao da ukljucis izbor proteina, ugljenih hidrata i masti. Od proteina pored piletine mozes jaja (par belanaca i jedno zumance, sve skuvano)....obavezno tunu, male kolicine obranog mleka, curetinu i sl.
Od uh: crni hleba, pirinac i sl...orasi, posni sir...
I jedan BITAN savet....i pitanje !
Koliko cesto imas stolicu ?
To je vrlo znacajno, jer uglavno gojazni ljudi imaju problem sa redovnom stolicom. Po tom pitanju se u ishranu ukljucuju vlakna (imas ih u crnom hlebu i integralnim zitaricama...). Jedan od odlicnih izvora je MUSLI !
Njega bi preporucio sa mlekom kao dorucak. Jedno 150ml mleka i 3 supene kasike muslija. Nije mozda naj ukusnije ali videces rezultate
Ostavi musli u mleku jedno 10min, ima da se natopi i bice fino !
Primetices kako ce creva brze da ti rade i icices u wc znatno cesce.
Ne znam da li sam smorio, ali nadam se da sam pomogao.
Ako imas pitanja pitaj.
Ako se pridrzavas ovoga napisanog rezultati zagarantovani (i sam probao).
Pozdrav