Zdravo,
Oko dva meseca citam ovaj forum, i zelim da vam se obratim sa pitanjem jer mi izgleda da je moj slucaj nekako specifican (u nepovoljnom smislu). Dakle, malo istorije:
Do Oktobra 2008, bio sam tezak 131kg, na moju visinu od 180cm. Tada sam redukovao ishranu na teski minimum i ubacio 5 puta nedeljno kardio po 20- 25 min ujutro pre posla. Time sam postigao da sredinom Aprila 2009 budem tezak 87kg.
Ipak, imao sam utisak da sam uz mnogo izgubljenih masti izgubio i jako puno misica, i moj novi izgled mi se takodje nije dopadao. Citajuci ovaj forum (jedva vas nadjoh
), mislio sam da sam nesto naucio o ishrani i treningu, i resih da podjem u teretanu u cilju da nabacim misica, a da se ne zamastim.
Krenuo sam u teretanu 10. jula (tezina u tom trenutku: 88kg). Jeo sam 5-6 puta dnevno, dosta proteina, ugljene hidrate samo u obliku crnog hleba i pirinca, od suplemenata sam uzeo prvo neki gainer, a zatim kreatin (ON) i whey (TwLB). Trenirao sam 4 puta nedeljno po 1h-1h20min, izbacio sam kardio, dakle, samo teretana.
Moj trenutni bilans je (dakle, posle malo vise od mesec dana) 94kg.
Da li sam pogresio sto sam izbacio kardio treninge? Ako treba da ih ubacim, koliko puta nedeljno? Da li ipak da smanjim i hranu?
Sta da radim da bih zaustavio rast u tezini (ili smanjio tezinu) a da imam napretka u misicnoj masi? Ne bih da ono sto sam teskom mukom skinuo opet brzo povratim. Zamolio bih vas za neki savet. Toliko za sada, rado cu dati sve podatke o ishrani, treningu i sl.
Unapred hvala svima i pozdrav,