Ovo sto sam rekao pise na 20. strani md magazina na srpskom u rubrici MD istrazivanja suplementi (Steve Blachan i Thomas Fahey) gde se pozivaju na neku studiju iz 2009 pa ima broj itd kako vec ide i kaze, "Naravucenje je da bi bbilderi trebali da uzimaju ugljeno proteinske dodatke bogate eak posle trninga a ne pre." Znaci citiram studiju i ja uzimam AK ali ne i UH i whey pre treninga. Doduse ovaj preneseni abstrakt iz studije ne definise koliko minuta je to pre. Mozda treba ceo rad procitati.
Izvinjavam se, netacno sam citirao u prvom postu znaci, ni whey ni uh, ni ak pre treninga, kaze ova studija, valjda i zelji da ublazim kontadikciju.
Ali i ako predpostavimo da studija nije tacna drzeci se ono sto Sarcev kaze Whey opet nije zgodan jer pored toga sto nadima i trazi dosta vode nije bas ni brzo delujuci.
Dosta govorimo ovde o ishrani i suplemetaciji u BB i drzimo se aksioma da se osnovni postulati toga mogu primeniti u ostalim sportovima sa manjim promenama. Ali ja stavarno bih voleo nekog da upoznam na ovum forumu ko zna malo vise o tome ali primenjeno u ostalim sportovima npr fudbal, kosarka , borilacke vestine itd.