Došlo vreme da okačim svoje slike, i napišem svoju (tužnu) priču
statistika: 32/185/73
Počeo sam sa treninzima pre 8 meseci, od toga 6 meseci treniranja.
Radio sam 5x nedeljno i pio samo protein (i imao sam neke zalihe glutamina u tabletama). Nakon 3 meseca sam se razboleo i imao pauzu od 3 nedelje (sve 3 nedelje sam ležao). Bio je tu i neki pokušaj uzimanja kreatina. Nakon toga uzimam protein i glutamin. Prelazim na 4x nedeljno. Počinjem sa PRELOAD-om, PWM (2 merice proteina, 10gr glutamin, 20gr maltodexa), 10gr glutamina pred spavanje. Ostajem na 4x nedeljno.
Ishrana je bila primerena i pre počinjanja treniranja (zbog problema sa šećerom). Uneo neke savete od NATURALA-BELANAC (hvala još jednom). Sada zasigurno izgleda ovako:
07.30: 3 belanca + 1 žumance, ovsene pahuljice (od 50 do 75gr) sa pola merice proteina,
10.30: tuna (ali ne žalost zbog obaveza na poslu, ovo ne mogu uvek da ispoštujem)
12.30: ručak: piletina, krompir ili riža, salata (nema hleba, ne prija mi, i zaista me brzo ugoji)
17.30: PRELOAD (1 sat pre); trening sa SURGE-om (BCAA+Glutamin), posle njega PWM kako sam gore napisao
19.00: piletina, salata
23.00 ELLA sir 225 gr, sa pola merice proteina (zbog ukusa)
Često se probudim u sred noći u potrazi za hranom
Moj utisak je da se uvek sredim kada izbacim hleb.Treninge sam podelo ovako:
1. dan: 3 različita treninga za grudi.
4 vežbe. Prva vežba 12-10-10-8, ostale 3 po 12-10-8 ponavljanja.
2. dan: 2 različita treninga za leđa
3 vežbe. Prva vežba 12-10-10-8, ostale 2 po 12-10-8 ponavljanja.
3. dan: 2 različita treninga za ramena
4. dan: 2 različita treninga za noge
5. dan: 2 različita treninga za biceps i triceps
Biceps: 2 vežbe. Prva vežba 12-10-10-8, druga po 12-10-8 ponavljanja.
Triceps: 3 vežbe. Šrva vežba 12-10-10-8, ostale 2 po 12-10-8 ponavljanja.
Kasnije kada sam prešao na 4x nedeljno, to izgleda ovako:
1. dan: grudi, biceps
2. dan: leđa
3. dan: odmor
4. dan: noge
5. dan: triceps, ramena
Moj utisak je da bolje napredujem kada radim po jednu seriju manje i broj ponavljanja smanjim na 8-8-8.
Za ovih 8 meseci sam dosta smršao što je naravno sasvim ok. Komentari ljudi se uglavnom dele na dve rečenice: „smršao si, nemoj više“, i „au, kolika ti je ruka“. Ono što me zanima je kako dalje. Nekako imam krizu da li idem u dobrom smeru. Znam da je najveći problem vreme koje je nenadoknadivo. Ako me pitate šta je cilj – cilj mi je što više mišićne mase. Nisam mogao da odolim i da ne povedem računa o stomaku. Jedan sam od onih koji je u isto vreme i mršav i debeo. Taj stomak sam morao da sklonim.
Pare su relativan problem, ali mogu da odvojim. Ishranu ne štedim jer kao što rekoh moram da jedem kako treba zbog problema sa šećerom.
1. Da li mislite da slike pokazuju neki rezultat?
2. Kako poboljšati ishranu i trening?
3. Da li pokušati sa smanjenjem stomaka (mislim leto je, ljudi smo
) ili to ostaviti za sledeću sezonu?
Toliko od mene za sada
P.S. Sad se setih da nemam slike pre početka treniranja osim ove prve. Jbg, znam da je loše. Računajte da na početku treniranja nije bilo ničega.