U najtiraznijem dnevnom listu u Crnoj Gori, Vijestima, je na cetvrtini prve sportske strane objavljen tekst o Binaisu Begovicu!
Tekst:
N.N. Bjelopoljac Binais Begovic prvi na turniru u Los Andjelesu
N. U mislima i osvajanje titule svjetskog prvaka
Nekadasnji juniorski prvak SRJ u dzudou, dvadesttrogodisnji Binais Begovic, pobjedom na turniru u bodi bildingu u Los Andjelesu, najavio da bi do trijumfa mogao i na predstojecem svjetskom i evropskom prvenstvu.
Begovic je 22.aprila na takmicenju "Orange County Muscle Classic" koje se odrzava vec 29 godina pobjedio u poluteskoj kategoriji i stekao pravo da se u decembru takmici na turniru "Ekskalibur", jednom od najjacih na svijetu, takodje u Los Andjelesu.
-Na turniru je ucestvovalo 140 takmicara. Amerikanci su me prihvatili kao da sam njihov i bio sam sokiran njihovim reakcijama. Vec razmisljam o evropskom i svjetskom prvenstvu, takmicenjima na kojima me interesuje samo prvo mjesto. Evropsko prvenstvo se odrzava na proljece iduce godine, a svjetsko na jesen - kazao je Begovic koji ovih dana boravi u Crnoj Gori kako bi pomogao osnivanje Bobi-bilding saveza Crne Gore.
Nakon pobjede Begovic je za konsultanta i trenera dobio Mister Univerzuma Milosa Sarceva, najpoznatijeg trenera profesionalaca, ciji su klijenti, izmedju ostalih, bili i Merion Dzons i Tim Montgomeri.
Malo je onih koji znaju da je Binais 1998. godine bio prvak SRJ u mladjim kategorijama u dzudou. Bio je i clan reprezentacije na Olimpijadi mladih u Moskvi.
-Kada sam se preselio u Svedsku, poslije prvog razreda srednje skole, zbog obaveza u skoli nijesam cesto mogao da idem na treninge jer su u klubovima bila fiksna vemena za treniranje tako da sam prestao da treniram dzudo. Odmah sam se posvetio bodi-bildingu, jer je to samostalan sport koji moze da se trenira bez icije pomoci. Ubrzo je to preraslo u pravu ljubav i nakon mnogo rada i truda, 2004.godine postao sam juniorski prvak Svedske - kazao je Begovic.
U Los Andjelesu, Begovic je upoznao i manekenku Alehandru Gutierez, sa kojom planira na ljeto da dodje u Crnu Goru.
-Mozda dodje i kao crnogorska snaha - kazao je uz osmijeh Begovic.
Tekst: D.Perunicic, Vijesti, subota, 20.maj 2006.