Novembar 15, 2024, 06:33:06 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.360 poruka u 18.765 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: da li se utopliti ili ne prilikom kardia  (Pročitano 19456 puta)

Van mreže aNaBoLiKa

• Middleweight Member
  • il jedem...il spavam...il treninram
da li se utopliti ili ne prilikom kardia
« poslato: Maj 25, 2009, 03:59:20 posle podne »
do skora sam imo misljenje da je bolje prilikom kardio treninga da obucem sto vise odjece na sebe kako bi ubrzao proces izgaranja poktoznog masnog tkiva i tako sam i radio...medjutim sinoc sam naso jedan tekst od vedrena jaksica u kome se kaze da to nije bas preporuceno i da je bolje sto laganije se obuci prilikom kardia
i sad sam u dilemi........... volio mi nekog malo strucnijeg na forumu da mi da objasnjenje .hvala

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
Odg: da li se utopliti ili ne prilikom kardia
« Odgovor #1 poslato: Maj 25, 2009, 04:23:43 posle podne »
gledaj sad pogotovo leti kad dodju vrutjincuge da se utoplis i opicis kardio..... pa kad budes zviznuo negde koliko si visok i tezak shvatices da to ne valja... potkozno masno tkivo(ali pod tim misli da ga je teze skinuti) dobiju ponekad sportisti koji se bave nekim vrstama extremnih sportova kao sto je plivanje i preplivlavanje reke i to velikih kilometraza a gde je voda izrazito hladna , ali oni u tim uslovima i treniraju i nose cak termogena odela koja nisu od nekog ogromnogo znacaja , ali u svakom slucaju oni su namerno sa jachim bf om i nakon svakog takmicenja ne znam sad tacno ali izgube i dosta masti jer je to bas extremni sport... njihovo telo se prilagodjava hladnoj sredini pa imaju to tvrdo potkozno masno tkivo....
obuci se za kardio da, ako teniras i izadje da trcis zimi ili je u teretani bash hladno ali i to ne prelazi visse od trenerke ali da povecavas svoju telesnu temperaturu preko odece da bi ubrzao proces topljenja masti nije vredno... a nesto ti ce se kad tad desiti zbog toga... jer evo reimo oni pojasevi za topljenje masti sa stomaka ljudi ih koriste najvisse jer ima zatezu misicni zid i onda tripuju da tu kao skidaju salo , da se ne lazemo taj pojas je odlicna stvar ali samo ako uzmes odredjene gelove uz njega i ako hoces da skines ne visse od 3-4 cm sala.. znaci ima tu logike ali nije to dovoljno dobar efekat i dovoljno jak da ces u toplijoj sredini topiti visse masti , telo ce samo da se zagreje koliko treba i samo da preko toplote se oslobodi energije a ovako mozes samo dodatno da se oznojis i izgubis vode sto ponovo ne valja...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #2 poslato: Maj 25, 2009, 04:48:09 posle podne »
Citat
povecavas svoju telesnu temperaturu preko odece da bi ubrzao proces topljenja masti nije vredno.

tacno x 2

Van mreže bebac

• Cruiserweight Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 25, 2009, 05:01:20 posle podne »
Čekajte ovo ne praktikujem ali mi ipak ima malo smisla...

Zagrevanjem/hlađenjem tela van njegove optimalne temperature od 36,5-37stepeni telo se bori da zadrži tu optimalnu temperaturu i samim tim troši se više kalorija+fizički rad kojim trošimo kalorije...mislim da to tako funkcioniše ispraviteme ako nije tako.?
E sad je druga priča što nikome nebi preporučio da preteruje sa podizanjem temperature tela to je druga priča ali proces kao proces mislim da funkcioniše, u suštini sagorevači, clen, ef i cofein isto podižu temperaturu tela i to je 1 od načina njihovog delovanja.
Čak sam i mišljenja da i sauna samim podizanjem temperature ima uticaja u gubljenju masnoća pored vode jer tera telo da se bori novonastlom situacijom i ubrzava metabolizam da bi održao optimalnu temperaturu + znojenje koje iziskuje energiju, sad koliko je to u pitanju dali je minorna količina kcal neznam ali princip MISLIM da deluje i da ima smisla.
Ispravite me ako grešim.
Hrabrost je kada činite ono čega se bojite. Ne može biti hrabrosti ako se ne bojite!

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #4 poslato: Maj 25, 2009, 05:09:29 posle podne »
naravno da gresis...
i to ne malo...vec..mnogooooooo..ili jakooooo

Citat
Zagrevanjem/hlađenjem tela van njegove optimalne temperature od 36,5-37stepeni telo se bori da zadrži tu optimalnu temperaturu i samim tim troši se više kalorija+fizički rad kojim trošimo kalorije...

nemoguce je podizanjem telesne tem da se trosi visak kalorija..nemoguce je da telo u opste torsi kalorije pi povisenoj temp vec je bas obratno..telo pri niskim tempraturma poseze za kalroijma da bi odrazlo TOPLOTU...ali nemozes da poveze to..aha..ako onda kada je hladno treba ogranuizmu cal da se greje,znaci..kada mu je vruce topiti ce masti..
lepo bi to bilo...znaci..niko ne bi trebalo da vezba vec samo izadje i pokrije se cebetom i eto linije...razmisli bebac..

dalje.

Citat
funkcioniše, u suštini sagorevači, clen, ef i cofein isto podižu temperaturu tela i to je 1 od načina njihovog delovanja.

to je nus pojava covece...kao prvo..kao drugo..efedrin nije sagorvac vec stimulans...kao trece..ti ne virsis lipozu pomocu toga sto podignes neznatno svoju temerpaturu vec lipoza na koju uticu stvai koje si naborjao ce da skida salo....i to nije sustina kao sto ti rece za nabojrane stvari...na zalost.

Citat
znojenje koje iziskuje energiju,

jao..pa znojenje je prodcut zagreavnja tela a ne potrosnja energije..i znojenje znaci samo NEPOTREBNU DEHIDRACIJU....koja sigurno nije pozeljna vec bas surpotno..velike kolicine vode mogu DA UBRAZUJU METABLIZMA I DA RAXGRAJUJU MATERIJE..a ne da dehidrias i da izgubis 3 litre i skinuso si 3 kg..onda ti je lakse da uzmes lasix i ispisas se kao konj i ne moras da se mucis na suncu...

saouna nije dobro za nista osim za detoxizaciju putem dehidracije...znaci..nema veze sa gubljenjem kilograma...
sauna je dobra..ali samo a ovo sto ja rece i naravno po strucnom kontrolom...

Van mreže MilanceOlympia

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #5 poslato: Maj 25, 2009, 05:52:40 posle podne »
mislim nema smisla navlaciti jakne i bunde pa onda trcati....
bitno je da sagorevas visak kalorija i one se sagorevaju radom,a ne nosenjem zimske odece...:)

Van mreže nenadns

• Middleweight Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 25, 2009, 05:57:03 posle podne »
hvala Pedja!najzad cu umeti lepo da objasnim ljudima kad me pitaju ovakve stvari!

Van mreže jale28

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #7 poslato: Maj 25, 2009, 06:19:39 posle podne »
citao sam i ja jedan clanak u vezi ovoga sto pedja kaze.Tjelo trosi vise energije da odrzi temperaturu,zato se netreba utopljavati

Van mreže alexandar77

• Middleweight Member
    • alexandar77 - slike
« Odgovor #8 poslato: Maj 25, 2009, 07:13:34 posle podne »
ja često viđam ljude koji se oblače u razne "plastične" trenerke. kapiraju da znoj ima veze sa gubitkom masti.

da je tako mršavelo bi se na sunčanju. :)

Van mreže bebac

• Cruiserweight Member
« Odgovor #9 poslato: Maj 25, 2009, 07:16:19 posle podne »
HVALA Peđa na objašnjenju.
Znači ako telo podiže temperaturu na hladnom da održi temperaturu tela onda je OK  i troši se više kcal (to bar nisam pogrešio :)  )
A preterano utopljavanje na normalnoj temperaturi i kad je malo toplije je čak kontraproduktivno. HVALA
Što reče nenadns "!najzad cu umeti lepo da objasnim ljudima kad me pitaju ovakve stvari"

Ovaj tvoj text je bio potreban forumu ;)
Hrabrost je kada činite ono čega se bojite. Ne može biti hrabrosti ako se ne bojite!

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #10 poslato: Maj 25, 2009, 07:18:55 posle podne »
Znači ako telo podiže temperaturu na hladnom da održi temperaturu tela onda je OK  i troši se više kcal (to bar nisam pogrešio :)  )
A preterano utopljavanje na normalnoj temperaturi i kad je malo toplije je čak kontraproduktivno. HVALA
Što reče nenadns "!najzad cu umeti lepo da objasnim ljudima kad me pitaju ovakve stvari"

ma da..
ali buraz..nemoj da te neko pogresno shvati pa da sedne u zamrzivac da bi telo usled potrebe za zagrevanjem torislo kalorije...hahahahhaha..ono..coka se nazdere vruce janje pa mu zao i onda sedne u freez da to resi...hahahhahahahahha

a jeli...pitanje koje me dugo muci..
jel si ti ..
1.bebac sa zadnjim c kao curica
oli
2.bebac sa c kao camac

Van mreže bebac

• Cruiserweight Member
« Odgovor #11 poslato: Maj 25, 2009, 07:26:53 posle podne »
Znači ako telo podiže temperaturu na hladnom da održi temperaturu tela onda je OK  i troši se više kcal (to bar nisam pogrešio :)  )

ma da..
ali buraz..nemoj da te neko pogresno shvati pa da sedne u zamrzivac da bi telo usled potrebe za zagrevanjem torislo kalorije...hahahahhaha..ono..coka se nazdere vruce janje pa mu zao i onda sedne u freez da to resi...hahahhahahahahha

a jeli...pitanje koje me dugo muci..
jel si ti ..
1.bebac sa zadnjim c kao curica
oli
2.bebac sa c kao camac

Jbg trebao si brže da mi odgovoriš ušinula me klima, uperio sam je u sebe dok sam vozio biciklu da utrošim više kalorija :)

A to bebac je ipak sa C kao curica :) :) :) prcaš generale na kvarnjaka , :D :D :D  e u isprugane te glu.use ........ :)
To mi inače nije nadimak, već neka interna fora saa Mirjanom, a jel znaš moj nadimak ne ono Vesa nego onaj kako su me zvali u Kg (rekoh da vidim dal si baš i to saznao)?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #12 poslato: Maj 25, 2009, 07:32:06 posle podne »
Citat
prcaš generale na kvarnjaka ,

;D ;D ;D ;D

Citat
vidim dal si baš i to saznao

;) ;) ;) :-* :-* :-* :-*

off

Van mreže MarK3

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #13 poslato: Maj 25, 2009, 10:33:37 posle podne »
a jel znaš moj nadimak ne ono Vesa nego onaj kako su me zvali u Kg (rekoh da vidim dal si baš i to saznao)?
Vesa - šumar iz Breše :D :D

Van mreže aNaBoLiKa

• Middleweight Member
  • il jedem...il spavam...il treninram
« Odgovor #14 poslato: Maj 26, 2009, 12:28:33 pre podne »
hvala ljudi na odgovorima...do danas sam bio u zabludi sa tim trennerkama i najlonskim kesaama....toliko sam se znojio na treninzima u zadnje vrijeme sa tim sranjima da sam znao da pijem po 5-6 litara vode za trening od sat vremena i jos plus bilo mi je strasno mucno posle heheh....a danas sasm radio u potkosulji bilo je extra