Hmmm, Nato lepotice, pazi. Hrana je osnoc svega i uvek je bila. Ja sam svasta nesto pokusavao, i dok nisam poceo jesti kako treba nisam napredovao. E sad sto se mrsavljenja tice, isto osnov hrana. Nadam se da si procitala forum i da si skontala sta su komopleksni UH, sta prosti, masti i proteini. Znaci, tebi bi trebao biti cilj brz metabolizam. Dakle da jedes svaka 3 sata (ja nakon svaka 3 sata umirem od gladi), da unosis min 1 do 2g proteina po kg tezine. Preporucio bih ti Milosev DVD, puno ce ti toga biti jasno, kako sa aspekta ishrane, tako i s treningom.
Sto se suplemenata tice, sve koristis (kao i recimo hranu) proporcionalno svojoj energetskoj potrosnji. Glavni razlog koristenja suplemenata je unosenje potrebnih nutrienata bez opterecenja organizma (zamisli koliko hrane treba da se unesu sve potrebne tvari u organizam + koliko tu ima skrivenih masti itd..), i samim tim u dijeti sprecavanje katabolizma ili razgradnje. Jer najbolji nacin za gubljenje sala je dobijanje misica, jer misic vise 'jede' od sala. Evo pr: 1g sala da bi telo odrzalo mora da potrosi 9kcal, a da bi odrzalo 1g misica potrebno je 63 ili sl kcal. Shvatas.
Evo konkretno:
Ako ujutro trcis, pre trcanja BCAA(sprecavas katabolizam), posle Whey i dex (prze se oporavljas i 'hranis' gladne stanice)
Ako mozes opet pre treninga BCAA i posle Whey i dex.
L karnitin mozes da koristis, kao i CUT, samo ne znam najbolje kad je njih najbolje ubaciti, pa se nadam da ce me neko dopouniti.
Nadam se da nisam bio naporan. Pozzz