Novembar 09, 2024, 10:13:29 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.348 poruka u 18.765 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: kombinovanje suplemenata  (Pročitano 10660 puta)

Van mreže natasa

• Lepotica
  • Middleweight Member
kombinovanje suplemenata
« poslato: Maj 16, 2006, 02:01:09 posle podne »
Po preporuci sam kupila BCAA,whey i dekstrozu pa me zanima koliko toga treba da uzimam.Jel moze s tim da se ukombinuje l-karnitin i animal cut?Ako moze-kako,odnosno koji je raspored uzimanja svega toga.Treba mi zbog mrsavljenja-imam 19 godina,165cm.
Htela sam jos nesto da pitam:Posto treniram dva puta dnevno jel to doziranje vazi za svaki trening ili samo jedanput dnevno?
Hvala unapred.
Work like you don't need the money ...

Dance like there's no one watching ...

Live like there's no tomorrow ...

Love like you've never been hurt ...

Van mreže dr_rapid

• Cruiserweight Member
    • http://www.tugraz.at
Re: kombinovanje suplemenata
« Odgovor #1 poslato: Maj 16, 2006, 02:22:36 posle podne »
Hmmm, Nato lepotice, pazi. Hrana je osnoc svega i uvek je bila. Ja sam svasta nesto pokusavao, i dok nisam poceo jesti kako treba nisam napredovao. E sad sto se mrsavljenja tice, isto osnov hrana. Nadam se da si procitala forum i da si skontala sta su komopleksni UH, sta prosti, masti i proteini. Znaci, tebi bi trebao biti cilj brz metabolizam. Dakle da jedes svaka 3 sata (ja nakon svaka 3 sata umirem od gladi), da unosis min 1 do 2g proteina po kg tezine. Preporucio bih ti Milosev DVD, puno ce ti toga biti jasno, kako sa aspekta ishrane, tako i s treningom.
Sto se suplemenata tice, sve koristis (kao i recimo hranu) proporcionalno svojoj energetskoj potrosnji. Glavni razlog koristenja suplemenata je unosenje potrebnih nutrienata bez opterecenja organizma (zamisli koliko hrane treba da se unesu sve potrebne tvari u organizam + koliko tu ima skrivenih masti itd..), i samim tim u dijeti sprecavanje katabolizma ili razgradnje. Jer najbolji nacin za gubljenje sala je dobijanje misica, jer misic vise 'jede' od sala. Evo pr: 1g sala da bi telo odrzalo mora da potrosi 9kcal, a da bi odrzalo 1g misica potrebno je 63 ili sl kcal. Shvatas.

Evo konkretno:
Ako ujutro trcis, pre trcanja BCAA(sprecavas katabolizam), posle Whey i dex (prze se oporavljas i 'hranis' gladne stanice)
Ako mozes opet pre treninga BCAA i posle Whey i dex.
L karnitin mozes da koristis, kao i CUT, samo ne znam najbolje kad je njih najbolje ubaciti, pa se nadam da ce me neko dopouniti.
Nadam se da nisam bio naporan. Pozzz
If you can walk out of the gym after legs, GET BACK IN THERE!! - Tom Platz
Moje slike

Van mreže sasacg

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #2 poslato: Maj 16, 2006, 02:35:07 posle podne »
Cuts bi trebalo 2 puta dnevno(na tvom primeru pola sata pre oba treninga),ali ne znam da ti ne bude previse.mozda da krenes sa jednim paketicem dnevno,pa ako je sve OK pocnes sa dva.L-carnitin je dosta pominjan ovde,ali ako si vec kupila,onda i njega pre treninga oko pola sata,valjda ide jedna supena kasika
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže Mladen

• Bantamweight Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 16, 2006, 02:48:35 posle podne »
Najbolja preporuka koju mozes da dobijes je da kupis dvd Milosa Sarceva, imas baner sa strane, jeste da kosta 10e ali veruj mi da ti nece ni jednog trenutka biti zao. Imas objasnjeno sve sto se tice ishrane, pa tako i kakva treba da bude za slucaj skidanja sala.

Van mreže dr_rapid

• Cruiserweight Member
    • http://www.tugraz.at
« Odgovor #4 poslato: Maj 16, 2006, 04:16:08 posle podne »
Citat: Mladen
Najbolja preporuka koju mozes da dobijes je da kupis dvd Milosa Sarceva, imas baner sa strane, jeste da kosta 10e ali veruj mi da ti nece ni jednog trenutka biti zao. Imas objasnjeno sve sto se tice ishrane, pa tako i kakva treba da bude za slucaj skidanja sala.

Hoces reci da ostalo sto sam rekao nevalja. Sala naravno  :wink:
Milos je na DVD- spomenuo da ce jos par stvari da izbaci na DVD-ova, pa se nadam de ce MR BIG ili sam Milos nam javiti kad da ocekujemo i o cemu ce se raditi.
If you can walk out of the gym after legs, GET BACK IN THERE!! - Tom Platz
Moje slike

Van mreže natasa

• Lepotica
  • Middleweight Member
« Odgovor #5 poslato: Maj 16, 2006, 06:16:56 posle podne »
Hvala puno svima ali meni i dalje nije jasno koliko to kolicinski iznosi,odnosno koliko kasika ili cega vec traba da uzimam...
E htela sam jos nesto da pitam:jel ce ti suplementi da ostave neke posledice kad prestanem da ih pijem,kao na primer da se kilogrami vracaju ili tako nesto?

Van mreže novak

• Lightweight Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 16, 2006, 06:41:10 posle podne »
Imas u Whey-u mericu koja bi trebalo da bude 25g.Znaci otvoris Whey i na povrsini bi trebalo da te ceka mala plasticna merica.Ako je nema znaci da nisi  
imala srece tj. nisu ti dali mericu.
Salim se.Ako je nema na povrsini onda je negde u Whey-u.Ostavicu tebi da izaberes nacin kako da je izvadis.
Sto se tice posledica tu moze svasta da bude.Najgore sto moze da ti se desi je da ti se svide rezultati pa da preparate kupis ponovo.
Dekstrozu uzimaj samo nakon treninga sa whey-om,ja bi rekao 1 mericu=25g dekstroze i 1 mericu=25g whey-a za curu kao ti.Ali pazi mozda merica nema 25g.Pogledaj sta pise na kutiji od whey-a:"Serving size:".Whey mozes da pijes i u toku dana,opet po jednu mericu.
Ma sa dva treninga na dan i odgovarajucu ishranu+suplemente bices...

Van mreže natasa

• Lepotica
  • Middleweight Member
« Odgovor #7 poslato: Maj 16, 2006, 06:47:47 posle podne »
Aha,ok,hvala.A sta je sa BCAA?Koliko toga da uzimam?
P.S.
Citat: novak
Sto se tice posledica tu moze svasta da bude.Najgore sto moze da ti se desi je da ti se svide rezultati pa da preparate kupis ponovo.
Ovo je bila sala jel?Nadam se... :(

Van mreže Markoni

« Odgovor #8 poslato: Maj 16, 2006, 06:50:19 posle podne »
BCAA su tri aminokiseline , leucin , izoleucin i valin , uzmes jednu punu kafenu kasiku sa vodom pre kardio treninga

Van mreže Markoni

« Odgovor #9 poslato: Maj 16, 2006, 06:50:48 posle podne »
izmutis u vodi dok se ne rastvori

Van mreže novak

• Lightweight Member
« Odgovor #10 poslato: Maj 16, 2006, 09:15:27 posle podne »
Citat: natasa
Aha,ok,hvala.A sta je sa BCAA?Koliko toga da uzimam?
P.S.
Citat: novak
Ovo je bila sala jel?Nadam se... :(

Naravno sa se salim. :D

Van mreže novak

• Lightweight Member
« Odgovor #11 poslato: Maj 16, 2006, 09:16:29 posle podne »
Citat: Markoni
izmutis u vodi dok se ne rastvori

I popijes. :lol:

Van mreže Markoni