IAKO je i sam Mirko Filipović u više navrata najavljivao da će svoju karijeru vrlo vjerojatno nastaviti u Japanu, vrlo je izgledno da će Cro Cop stupiti u UFC-ov oktogon i to za manje od mjesec dana. Prema informacijama s nekoliko nizozemskih i njemačkih foruma, Cro Cop bi trebao nastupiti na UFC-ovom 99 turniru koji se održava u njemačkom Koelnu 13. lipnja. Protivnik i dalje nije poznat, a u nekoliko sljedećih dana trebala bi stići i službena potvrda "fighta".
Neki bi rekli da se Mirko vraća na mjesto nesreće, dok bi drugi rekli da će je hrvatski gladijator odlučio riješiti neke nesređene račune koje je ostavio u Americi. Podsjećamo, Filipović je kao najveća zvijezda MMA scene 2007. prešao iz Pridea u UFC potpisavši rijetko unosan ugovor. Nakon topovskog mesa Eddija Sancheza, Cro Cop je pretrpio najteži poraz u karijeri nokautom od Brazilca Gabrijela Gonzage, a uskoro je uslijedio i novi poraz. Ovaj put bolji nakon odluke sudaca bio je Francuz Cheick Kongo. Filipović je nakon lošijih rezultata odlučio karijeru nastaviti u japanskom Dreamu gdje je odradio tri borbe u protekloj godini.
Nakon rekonstrukcije ligamenata koljena u siječnju Mirko se oporavlja čak i bolje od liječničkih predviđanja i prema snimkama s treninga koje su objavljene ovih dana na njegovom službenom blogu MMA-id, možemo se nadati velikom povratku borilačke legende.
Lučić: Mirko se vraća na sam vrh
Iako nije govorio o tome gdje će biti mjesto Filipovićevog povratka, o njegovoj formi i planovima progovorio je i Cro Copov dugogodišnji menadžer i prijatelj Zvonimir Lučić. U video intervjuu za MMA-id najavio je starog Filipovića koji će sljedeće dvije godine drmati samim vrhom svjetskog MMA-a.
"Imali ste prilike vidjeti kako Mirko funkcionira i kako mu traje oporavak. Za sada smo jako zadovoljni i sretni, od operacije je prošlo nešto više od tri i pol mjeseca", započeo je Lučić dodavši da nema neke velike razlike između Cro Copa na vrhuncu i onog koji se sada sprema vratiti.
"Mislim da je razlika jedino u godinama. Nije to prepotentna izjava, to je izjava koju odgovorno tvrdim. Pratim ga zadnjih par treninga i vidim da se spojila snaga i iskustvo. U posljednjih 10 mjeseci imali smo samo jedan meč i poslije svih tih tegoba dobio je strašnu volju i afinitet prema treninzima. Dao je novu dimenziju i smatram da će u sljedeće dvije godine Mirko pokazati onog starog Mirka."
Lučić nije htio komentirati može li Filipović još bolje, no najavio je da će njegova karijera trajati još dvije ili tri godine.
"Ne bih ulazio u te kalkulacije. Da ne mislim da je to tako, vjerojatno bi mu sugerirao da napravimo prekid karijere. Međutim, nikada nisam do sada vidio kod njega ovakvu želju i volju. Da čovjek poslije ovakvog prekida i pada koji je trajao dvije godine radi. Mirko je čovjek koji nije htio reći u čemu je problem, a problem je u učestalim i zaredalim ozljedama. On je takav tip čovjeka koji nije htio prebacivati odgovornost, pretrpio je u sebi i ostao je pri stavovima da nije kraj. Njegova karijera trajat će još dvije ili tri godine i sjest će na sami vrh."
Na koncu je rekao nekoliko riječi o planovima za narednu godinu.
"Očekujemo u sljedećih mjesec, mjesec i pol dana prvi meč. A ako bude ostalo sve u ovim okvirima i zdravlju, mislim da bi do kraja godine mogao odraditi tri borbe. Mirko će u ringu pokazati tko je i demantirati sve one koji su mu predvidjeli kraj karijere. Cijeli će ga svijet vidjeti u ringu u punom svjetlu. To odgovorno tvrdim."
intervju Zvonimira Lucica
http://www.mma-id.com/CROCOP/?mod=vvid&act=view&vid=1307Snimke sa treniga
http://www.mma-id.com/CROCOP/?mod=vvid&act=view&vid=1306http://www.mma-id.com/CROCOP/?mod=vvid&act=view&vid=1286index.hr