pa dobro ne mora vijacu...nek trci..sta?hoce trcanjem da sjebe kolena..ma daj molim te...ja smem da garantujem uz odlican kardio trening moze da smrsa samo tako..i naravno uz pravilnu ishranu...nisam ja rekao da treba da izbaci teretanu...ali tvrdim da nece moci da smrsa samo sa radom u teretani...to su ciste gluposti...moze da zategne misice...i na sta ce da lici?na nista...pa brate imash hiljadu primera samo medju likovima koji dolaze u teretanu...koji su debeli pa se dohvate tegova...preoblikuju se u krofnu...
ovako..posto sam sada uhvatio vremena da ti odgovrim "BRATE",pa da zakljucimo sa ovom temom tj sa tvojim razmisllajnejm
dakle..gomila gluposti i ciste gluposti mogu da budu samo to sta ti pricas i prepruicujes i iskreno se nadam..ali ISKRENO da nisi negde neki instruktor u teretani,mada se po nacinu kako se obrcas bojim da jesi,te da ljudi sa kojim radis nisu ni svesni STA IM RADIS....ali da krenem redom..
1.ukoliko uzmemo u obizr da osoba je mladja i da ima visak kilograma,a pod tim misim od 6 na vise a ne one osobe koje smatraju da imaju visak a u stvari ga nemaju,a pri tom da uzmemo u ozbir da te osobe pogtovo zenskog pola nisu bile do tada fizcki aktivne ili jesu vrlo malo onda je veoma lako i odgovrno tvrdim da svaki oblik STRESA NA NJIHOVE TETIVE,LIGAMENTE,VEZIVNA TKIVA je toliko stetan da TI NA ZALOST TOGA NISI SVESTAN..
sam visak klograma je prilicno opterecnje sa sklopove te osobe,a ako na to jos dodads poptunu NE UTRENIRANOST i STRESNE POKRETE TIPA PRESKANJENJE VIJACE I TRACNJE to je dobitna kombinacija za trajsno ostecnje!!!!!!!.
2.ako se uzmu u obizr osobe sa istim problemom tj viskom kilograma a da prelaze godine GDE SE NJIHOVI LIGAMETNI,HRSKVAICE I OSTALA VEZIVNA TKIVA PREASTAJU da kazem na prost nacin "priirodno podmazivati",a sto se desava sa godinma i kada na to dodatmo sve isto sto sam rekao gore pod br 1,onda imas i vise nego DOBITNO KOMBINACJU DA OSOBA ZAVRSI NA OPERACIJI ZARAD TRJANOG OSTECENJA!!!!!!
dalje....
ukoliko se NEUTRENIRAOJ osobi koja ima visak kilograma uradi samo KALORIJSKI SUFICT,doci ce do smanjenja kilograma....
posle toga,sledi faza gde telo prestaje ili prepoznaje ono sta se radi i potreban je dodatni stimulans u vidu angazovanja energije iz masnoca....jer telo jedntoavno vise nece da koristi samo od sebe visak energetskih resursa vec mu je potrebna dodatana stimulacija...
ali ostaje stalno rpoblem...VISAK KLOGRAMA JE JOS UVEK TU....
osobau koja je potpuno ne utrenirana,sto znaci ne samo njem metabolziam ne privknut na bilo kakav dodatni oblik angazovanja vec se misli pod njenom misicnom konstitucjom sa psoebnim naglaskom na SKELET,staviti da CAK RADI CARDIO TRENING I NA POKRETNOJ TRRACI JE NOTORNA BULDASTINA koja za posledicu moze da ima samo STRAHVOITE POVREDE....
niko ovde ne tvrdi da tcanje nije dobro..ali tracnje je ok za UTRENIRANE indivude koje se bave sa sprotom i kojima je trcanje vid sticanja NEOPHODNE KONDICIJE u svrhu postisanja srpotskih rezulatata a to nije mrsavljenje vec davanje golova,koseva itd itd itd...tj kosakrkasi..fudblaeri...itd itd itd itd......
ali..u zadnje vreme se naravno i to izbegava jer je opste poznato ali an zalost kod nas da se sve pripreme mogu obaviti u dobro i specijalzovano opremljenim salama...na zalost..kod nas se traqcanje jos uvek smatra bozijim darom iz razloga sto ljudi razmisljaju kao i ti i naravno iz razloga neobrozvanja i nemgoucsnosti vezbanja na adekvatnim spravama....
odgovrno tvrdim da se npr i extreme gym-u mogu odratiti kompelnte pirpreme svih vrsta sprotova bez i jednog jedinog odlaska na tracnje ali naravno ZA TO JE POTREBNO ZNANJE I EDUKACIJA.....
sto se tice tvoje rpice o zatezanju misica..
na zalost to je ono sto i jeste problem u srbiji..."ja imam misice na stomaku samo se nevide",ili.."ja bih samo malo da se zategnem",je na zalost ono sto svaki dan se cuje i sta cujem....
SALO SE NE ZATEZE moj "brate"..
misic moze da atrofira ili da vrsi svoju funkciju koju i ima ali se ne zateze.......
ali redom
ja smem da garantujem
koje kvalifikacije imas da mozes da garantujes..??
ali tvrdim da nece moci da smrsa samo sa radom u teretan
zasto?
i ko je spominjao samo rad sa tegovima kao obik skidanja viska kilograma?
moze da zategne misice...i na sta ce da lic
evo jos jednom te molim da objasnis ovaj pojam i da objasni NA STA CE DO NEKO DA LICI..npr..zena...koja radi sa teogvima i koja nema lucenje tessotreona koji je pirmarni muski hormon,i koja nema mogucnost razvoja msicia kao msuakrac..i jedno pitanje za tebe....zasto ti onda nemas 120kg misica kada je tako lako da ih se dobije tj kada lako aludrias da zena cim takne tegove NA STA CE DA LICI tj da ce da dobije misice..
i jos ejdno pitanje....
dali znas na koji nacin SE GRADI MISIC,DALI ZNAS STA JE HIPERTFOIJA I HIPREPLAZIJA,i dali znas narocito sta je rec ATROFIJA??A
koji su debeli pa se dohvate tegova...preoblikuju se u krofnu.
pa "brate",jel bi mogao ovo da pojasnis..kako se to debeo covek tako lako transfrimise u bodi bildera