Mogu li i ja da obijem savet? Nadam se da se nisam ubacila na pogresnom forumu. Imam 45 godina, 164 cm i 74 kg. Moze li neki savet kako da se hranim i vezbam da bih smrasala i zategla misice. Nemam mogucnost odlaska u teretanu. Radim vezbe ujutru 20 min tipa trbusnjaci, cucnjevi, iskoraci, sa bucicama od po 2kg, zatim se namazem termo - gelom umotam u foliju i idem na brzo hodanje 20 min (brzo-polako-brzo), sledi masaza elektro-masazerom i termo gelom, tusiranje, onda doruckujem obicno sunku, kuvana jaja i jogurt. Rucam belo pilece meso i salatu i uglavnom to isto za veceru. Mogu tako da izdrzim do 3 meseca, smrsam 10-ak kg, a onda pocnem da jedem nenormalno slatkise i za mesec dana ponovo nabacim 10 kg. Sta da radim? Najveci problem su mi slatkisi i pijenje vode u velikim kolicinama. Meso obozavam. Da li bi mi pomogli neki suplementi: L-carnitin, whey protein ili mozda surutka. Posebno me interesuje keto dijeta i sta jesti posle jutarnjeg treninga. Molim Vas pomozite mi.
Pozz,
Pre svega sumnjam da izgubis,tako reci "vise puta",na taj nacin 10tak kg,mozda si to uspela jednom jer je to bilo stresno za telo,ali uz takvu ishranu gubiti kilazu na kvalitetan nacin,tesko...
Naravno,to prejedanje slatkisima ne pomaze,i kad si toga svesna ne vidim kako ne mozes da se suzdrzis tako necega,ili u krajnjim crtama da jedes u kontrolisanim kolicinama.. ?
Sto se tice teretane,njoj nema adekvatne zamene i toga treba da budes svesna,ali u odredjenom periodu neke vezbe mogu da daju solidne rezultate..
Voda u velikim kolicinama,verovatno je posledica sunke,koju jedes 2x dnevno ako sam upratio,i nema nista lose ako pijes dosta vode kroz dan,cak stavise..
Sto se tice suplemenata,whey svakako dobro dodje,l-carnitin ili neki kompleksniji sagorevac uz adekvatan kardio takodje,surutka kao surutka ne.
Sto se tice keto dijete,postoji tema o istoj u kojoj mozes procitati kako ona funkcionise,kao i nedoumice i iskustva drugih ljudi sa tom dijetom -->
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,12046.0.htmlSto se tice ishrane,nema tu puno price "sta se jede posle jutarnjeg treninga","sta se jede za rucak/veceru" itd,jednostavno idealno resenje da sebi unapred odredis plan ishrane sa pribliznim kalorijskim unosom koji ce biti u skladu sa ciljem,a ne da lutas kroz dan i jao sta bih jela sad itd...
Najbolje bi bilo da prelistas sekcije:
NUTRITION(procitaj sticky teme i teme generalno oko pravljenja kvalitetnog jelovnika)
SVE ZA ZENE KOJE ZELE DOBRU FORMU (korisni saveti nasih clanica,gde ces se verovatno pronaci..)