Heyyyy...evo mene opet i naravno sa novim pitanjima ;-)
Naime, prosla su vec dva mjeseca od kada treniram i polako se pocinju pojavljivati prvi rezultati a to su gornji dio stomaka i malo zatezanje ruku :-)
Ali moj problem je sada trening uopste. Glava mi se svaki dan puni sa raznoraznim informacijama i savjetima, sto od ljudi iz teretane sto ono sto procitam da ja vise ne znam koga da slusam.Jedni mi kazu da uzmem vece tezine a manji broj serija i ponavljanja a drugi opet obrnuto!!!Pa onda da ne radim mnogo vjezbe za grudi jer ce mi se smanjiti...ja ludim vise!
Od samog pocetka ja sam radila taj podjeljeni trening, svaki trening jedna grupa misica (tako su mi rekli).Znaci 10-15 minuta zagrijavanja na traci ( i to mi je jedan momak rekao da trcim 2 min. na 8 pa onda 40 sekundi na 12 i tako sest puta) i poslje toga krenem sa vjezbama na spravama. Za svaku grupu misica radim po 13-15 ponavljanja u 4 serije.
Poslje toga obavezno serija trbusnjaka pa traka oko 10 -tak minuta.
E sad problem je sto ja nemam tacno odredjen trening, vec to ja sama sebi iskombinujem, jedan dan ruke, drugi dan noge, treci ledja...
Voljela bih sad ako bi mi neko (a taj neko ja se nadam da ce biti Tanja :-)) mogao da napravi trening, tj. da mi napise neki program vjezbi za 4 dana.
Ja cu sada pokusati da objasnim neke vjezbe sto sam do sada radila (pisacu ih na engl. kako je i napisano na onom sajtu jer sam uglavnom sa njega i uzimala vjezbe):
GRUDI:
- Barbell bench press( 5 kg)
- Barbell pullover (Bent-arm)
- Peck Deck Flys (Butterfly) (10 kg)
BICEPSI:
- Barbell Curl
- Drag Curl
TRICEPSI:
- Triceps Pushdown
- Lying Triceps Press
- Triceps kickback
LEDJA:
- Upright rows
- Lat pull downs (Back lat pull down)
- Straight - arm lat pull- downs
- Seated Cable Rows
- Back Extensions
NOGE I GLUTEUS:
- Leg Press ( 15 kg)
- Standing Leg Curls
- Seated Calf Raises(10 kg)
- Dumbbell lunges
- Bridging (But Lift)
- Glute kickback
- Floor hip abductions
E sad sta od ovih vjezi bi tebala da nastavim da radim a koje mozda da izbacim, koliki broj ponavljanja i da li je tezina ok
Ono sto bih jos htjela jeste obratiti dodatnu paznju, tj. extra vjezbe za donji dio ledja i donje trbusnjake, odnosno taj tkz. "prsten" izmedju stuka i kukova (tu sam njakriticnija).
Uf, jal sam se raspisala...nije lako vama sa nama pocetnicima (jadnicima :-0 )