Ukrajinski bokser Vitalij Kličko poručio je da će Kubancu Karlosu Gomezu "očitati nekoliko bokserskih lekcija" u meču za odbranu titule u teškoj kategoriji.
"Spreman sam, samouveren i nemam problema sa povredama. Čuo sam neke izjave iz Gomezovog stručnog štaba, ali mogu samo da im poručim da nastave da sanjaju. Gomez je rekao da nikada u životu nije trenirao kao do sada, a ja mu obećavam da će protiv mene imati najteži meč u karijeri", izjavio je Kličko.
Kličko je rekao da je Gomez dobar bokser, ali da mu je mana to što je nov u teškoj kategoriji.
"On je dobar bokser, tehnički izuzetno potkovan. Ipak, nov je u ovoj kategoriji što ću mu i pokazati u subotu. To će biti nova lekcija za njega, ali neće trajati dugo", rekao je Vitalij Kličko.
Ukrajinac u meču sa Gomezom brani titulu u teškoj kategoriji Svetskog bokserskog saveta (WBC).
Gomez je nedavno izjavio da se ne plaši Klička i da će mu pokazati koliko je dobar bokser.
"Prebiću ga. Bolji sam bokser od njega", poručio je 35-godišnji Kubanac.
Gomez je svojevremeno bio sparing partner mlađem bratu Vitalija Klička, Vladimiru.
Vitalij Kličko se, posle četiri godine pauze, vratio u ring i tada je osvojio titulu pobede nad Nigerijcem Samjuelom Piterom.
Meč izmedju Klička i Gomeza održaće se u 21. marta u Štutgartu.
izvor B92