Vlado,
konkretno u mom slucaju, najveci problem je sto sam ja kasno poceo da vezbam sa nekih 26-27 godina i
tada je vec bilo kasno sto se tice ispravljanja kicme, jer se to radi u mladjim godinama.
Takodje drugi problem je bio u mojoj fizickoj neaktivnosti tj. jako puno sedim tokom dana sto na poslu sto u kolima itd
pa se i cesto javljao neki tupi bol u ledljima jer mi je muskulatura ledja, trbusnjaka i ostalih misica koji drze gorni deo tela (torzo) bila jako slaba.
Ono u cemu je meni pomoglo to sto sam krenuo da vezbam u teretani kao i ostale fizicke aktivnosti jeste da sam uspeo,
izmedju ostalog, da ojacam muskulaturu ledja, trbusne misice, jer oni imaju jako veliku ulogu u drzanju tela/torzoa.
Samim tim, imam dosta pravilnije drzanje, pravilnije sedim i mnogo manje se umaram tj. ne javlja se vise taj tupi bol u ledjima,
a i vide se rezultati estetske prirode
Jednostavno, osecam se mnogo bolje, jace, zdravije a i lepse izgledam
Ono sto pokusavam da kazem, kicma mi se nije ispravila ali zbog svega sto sam gore napisao, svim ovim sto radim, smanjujem sanse
da kola i dalje idu nizbrdo tj. da skolioza jos vise uzme maha i jos vise dodje do izrazaja kako u zdravstvenom tako i u estetskom smislu.
I jos jednom napominjem, samo pravilno izvodjenje vezbi, adekvatne tezine, pravilna ishrana i strpljenje (vreme) dovode do rezultata,
bili oni zdravstvene, estetske ili druge prirode
Ovo su pre mene rekli mnogo pametniji i iskusniji ljudi sa ovog foruma i to je zaista tako, a ono zbog cega posebno to
ponavljam svaki put u ovoj temi jeste jer se ovde jos vise paznje treba posvetiti tome jer se radi o osobama koje imaju
fizicki/zdravstveni problem (tj. skoliozu kicme) sto je i moj slucaj pa je dodatna opreznost jos potrebnija.
Nadam se da sam odgovorio na tvoje pitanje
Ako mogu jos nesto da pomogne tu sam.