Pozdarv narode....
Nov sam na ovom forumu ali nisam u teretani
medjutim imam par pitanja na temu grudi jer i meni kao i vecini zaostaje ta misicna partija samo sto sam tome krivac ja jer prvo u teretanu idem 2god i par mjeseci s tim da sam napravio pauzu nekih 3 mjeseca prosle god ali bez pauze idem nekih god dana i 4 mjeseca. U tih par godina koliko treniram tek sam od prosle jeseni prisao aj da kazemo pravilnom nacinu treniranja grudi...Prvu godinu dana sto sam isao u teretani trenirao sam svaki dan i svaku misicnu partiju (kreten...znam) ali u ovoj teretani gdje sam ja isao niko da pomogne i niko da me uputi kako i sta treba da se radi dok nisam lupio glawom u zid i zapitao se, zasto ne napredujem???
Ishrana je bila katastrsana, swega 2-3 obroka na dan i to kakwa, smece sam jeo a plus trenirao kosarku. U tom periodu sam imao nekih 68-9kg (kada sam prvi put krocio u teretanu) sada sam izasao na 89kg, zab sam napomenut da sam visok 191-2, e sad malo po malo poceo sam da ucim kako i sta treba ali "strucnjaci" iz moje tretane su me ubijedili da razbijam grudi i da cu ih tako popravit pa sam ih radio 3-4 puta nedeljno i sve iste vjezbe, sve isti uglovi, sve iste kilaze, da bi posle nekog vremena vidio da ni to ne radi (a i kako da radi). Tada sam poceo da prelistavam forume i da ucim od pravih ljudi kako treba da se trenira i hrani. kupio sam i svoje prve supse (horse power i whey prostar) tako da sam poceo polako da napredujem medjutim dok sam ja djelimicno shwatio kako i sta grudi u off otisle tako da i sad imam problem.
Moj trening grudi sada se sastoji od osnovnih vjezbi, sporih negativnih ponavljanja i malo exsplozivnijih pozitivnih. Radim 4 vjezbe sa po 3 serije evo primjer jednog treninga...
Ravni benc pres
kosi potisak
ravno razvlacenje
pullower
e sad to je jedan trening ali ja taj isti trening necu ponoviti sledeci put...sledeci trening bi bio owako nesto
Kosi benc
ravni potsak
koso razvlacenje
propadanja
a sledeci trening opet neke druge vjezbe ali zadrzawam kao neku osnovu ravni i kosi benc (nekad sipka nekad bucice)
Grudi radim 1 nedeljno i na treningu osjetim pump a sledeci dan upalu koja traje 4 dana ali rezultatislabi, napredovale su u poslednje vrijeme al opet nije to to. Nasao sam na netu neki program treninga pa bi htio da ga podijelim s vama i da vidim sta mislite o tome??
program ide ovako:
1.dan: Grudi 1
2.dan: Butine
3.dan: Off
4.dan: Ledja i Grudi 2
5.dan:Off
6.dan:Ruke i ramena
7.dan:Off
8.dan:Grudi 3
9.dan:Butine
10.dan:Off
11.Ledja i Grudi 4
12.Off
13.Ruke i Ramena
14.Off
....itd e sad idu vjezbe....
Grudi 1
1.Kontra kosi bench pres(zagrevanje)...........................2x12
(radne serije)........................................................2-3x8,7,6
2.Potisak jednorucnim tegovima na bench press-u............3x8,7,6
3.Kosi bench.............................................................3x8,7,6
4.Ukrstanje sajli na kros masini......................................3x12,10,8
Grudi 2
1.Sklekovi...................................................................3x25
2.Pek dek masina.........................................................3x25
Grudi 3
1.Kosi bench(zagrevanje)............................................2x12
(radne serije)............................................................2-3x8,7,6
2.Potisak jednorucnim tegovina na kontrakosoj klupi..........3x8,7,6
3.Bench....................................................................3x8,7,6
4.Razvlacenje bucicama na kosoj klupi............................3x12,10,8
Grudi 4
1.Kosi bench na Smith masini......................................2x40
2.Bench press na Smith masini(sto siri hvat)..................2x40
to bi bilo to, e da, zab sam da kaze mza supse, tu su , whey, glutamin, bcaa, kreatin, omega 3, dex.....hrana, 5-6 obroka na dan, 2 obroka su jaja ostalih 3-4 meso sa krompirom ili pirincom (mada je tu pretezno krompir) 2 sejka na dan, jedan ujutru jedan u PWM, e sad je to to
unaprijed se izvinjavam sto sam u pocetku otisao malo u off i izvinite zbog opsirnosti...Valjda ce se potrudit neko da odgovori...unaprijed hvala