Druga stvar zbog licno mislim da je potisak bucicama bolji od bencha je sledeci.Pre toga neka se ne uvrede svi koji smatraju da je bench bolji.Prvo je potisak bucicama izvodim tako da ne spajam bucice u gornjem polozaju vec postiji po prilican razmak izmedju njih tj. bucice su od prilike u sirini ramena sa blago savijenim laktovima.Sad uporedite intenzitet kontrakcije na bench u krajnem polozaju,ja bi ovo nazvao mrtva tacka a i procitao sam u nekom stranom casopisu taj izraz,ima jako malo opterecanja na misic,sem ako su laktovi blago savijeni.Ali opet bench je puno laksi jer su ruke "spojene" sipkom.E sad kad se radi potisak bucicama stvar je itekako drugacija sada su ruke slobodne svaka za sebe i efekat je puno bolji jer u tom polozaju jesmo mi izveli ceo pokret i nalazimo se u krajnjem polozaju ali usled odgovarajuceg polozaja opterecenje itekako postoji i to ne vazi samo za krajnji polozaj vec je kontrakcija intenzivnija pri celo radijusu pokreta.Neznam kako da ovo objasnim recima jbg.Ko zna o cemu pricam i pri tom zna kako da bolje objesni neka pise.Ista stvad stoji i sa potiskom za ramena.Ovo sve ima dva uticaja na formu izvodjenja vezbe.Prvo da se razmemo ovde nema "varanja" kao na benchu ,znaci nema odbacivanja sipke od grudi pravljenje mosta i slicne gimnasicarske vezbe koje pocetnici jako vole sa ciljem ipresioniranja prisutnih u teretani.Sa druge strane ovo moze biti jako zaje**no.Naime forma izvodjenja vezbe mora biti pefektna i pri tom mislim perfektno simetricna.Svaka nesimetrija pri izvodjenju ove vezbe,pri ovome mislim na levu i desnu stranu,dovodi do nesimetricnog razvitka misica.Ovo je nesto najgore sto moze da vam se desi jer nakon toga treba puno vremena da se izjednace obe strane.Ovo je licno moje misljenje.Sad razmislite ,probajte pa vidite.