Ne razumeh gde te boli..pa, rekoh da mi pojasnis..ali OK..
Pretpostavljam da je to onaj bol koji je i mene mucio, a muci i odredjen broj vezbaca.
Uz Glucozamin koji su ti kolege preporucile...ja bih dodao da tu povredu moras "odmoriti". Pretpostavljam da kao i svi vezbaci ne zelis da ne radis biceps (sto bi ti doktor preporucio verovatno u trajanju od 6-8 nedelja), probaj par stvari...
- 2 dana hladi mesto i misic koji te boli, te nakon toga sledeci dan grej to mesto..i tako 2-3 nedelje. Hladjenje i grejanje mozes izvrsiti uz pomoc leda u kesi, peskira koji si polu zamrznuo u frizideru, peskira grejanog na radijatoru i sl..
- ovo sto si probao sa EZ sipkom je dobra stvar...ali nema potrebe da povecavas tezinu..sam izaberi da li zelis da povredu pogorsas ili misic bar da odrzavas. Mada ako ukljucis u trening sa malim tezinama za biceps super serije ili super slow serije..verujem i da ce rasti.
- mnogima se bol ne javlja kada rade pregib sa otvoreno sakom..te probaj da na npr. donjem koturu zakacis sajlu sa ruckama ili obicnu ravnu sipku, ali ne zatvaraj hvat..vec radi sa otvorenim dlanom. Bice malo nezgodnije u pocetku, ali ako te ne boli...neka ti to bude bar jedna vezba.
- probaj da radis zgibove u podhvatu..mnoge tada ne boli podlaktica...te ako je i kod tebe to slucaj...ukljuci i tu vezbu u trening rutinu
- kupi u apoteci masti tipa tedonal, gavez gel, diklofenak gel, biofreeze ili slicne za lokalna upalna oboljenja mekih vezivnih tkiva, istegnuca i mikrotraume...i mazi ih redovno. Bolje nego da predjes na NSAID
- probaj da promenis hvat ili da vezbu zamenis nekom gde su ukljucene bucke ako te pod odredjenim uglom ne boli..tipa hammer pregib
- a ako razmisljas da ides kod doktora, ja bih ti pre preporucio nekog dobrog kiroprakticara