Od nove godine sam prilicno uzivao u hrani, barem sam se mnogo bolje osecao..obaveza se cinilo nikada vise, ali sam ih sve uspesno hendlovao.
Kao sto napomenuh, za treninge, bukvalno nije bilo fizičkog vremena. Kada smo otvorili i kada se to malo sleglo, počeo sam da treniram, bar da se razmrdam za pocetak.
Rezultati hormonalnog panela su bili ocekivani - KAOS. Filipa nisam ni zeleo da cimam, jer u ovakvom stanju od priprema nema nista.
Bilo mi je jasno sta moram da radim, jedino sto nisam probavao je bilo igranje sa MASTIMA, uz logicno razmisljanje da moram prilagoditi volumen i intezitet oporavku hormona.
Kada sam skontao da je Bukas kod nas u okolini, kao da se nacrtao gde treba u pravo vreme
Covek lifter, sigurno najbolje poznaje rad na snazi (sto mora dovesti do hormonalnog odziva), a bas nesto ranije sam procitao da je pisao nesto o mastima, pa smo i caskali na tu temu.
Jednostavno, sve se poklopilo! - dodatno, prilicno me iznenadio samim pristupom celoj situaciji, jer sam ja bio u fazonu 'manje vise znam sta treba da radim, trebala bi ponekad konsultacija i objektivna ocena tj mentorisanje.
ALIII Bukas je totalno preuzeo stvari kao pravi analiticar, nema ti sta da manje vise znas, nego da to mi sistematicno odradimo.
Prva stvar - godinama, hronicno vucem problem sa donjim ledjima, niti imam dovoljno znanja, a nisam imao ni fokusa da se posvetim resavanju. Prvi trening i jeste bio testiranje mojih slabih tacaka (nesto sto sam samo gledao na klipovima sa zapada) i na moje iznenadjenje, problem nisu bili slabi eraktori, vec deo izmedju lopatica (sto je bilo logicno, jer se secam da sam ga zeznuo tokom studiranja od polozaja pri ucenju, promena drzanja je resila bolove, ali je zato sve palo na donja ledja).
Odradili smo sve osnovne vezbe, Bukas je odmah znao sta tacno treba gadjati, sto je i objasnio u svom izlaganju.
Drugi pravac je ishrana..probao sam sve varijante sa hidratima i shvatio da to ne radi posao kako sam ocekivao, jer verujte, na proslim pripremama nisam fusario ni 1%,te sam jedva cekao priliku da isprobam masti.
Taj pristup je sada negde i moranje zbog oporavka hormona, ali sem Keto dijete, nisam se nikada bavio vecom ulogom masti, kako u deficitu, a pogotovo ne u masi.
Moji utisci:
U pocetku koriscenja masti, mozak se igra sa vama, posteno je tesko, kao i svaka keto dijeta stim sto ovde ne radimo klasicno punjenje, pa je muka bila veca.
Sto se treninga tice, sve je bolelo, islo jako tesko, nema volje i sto je najgore nema ni kondicije - sto nedostatak hidrata dodatno unesrecuje.
3 nedelja kasnije: Energija vise nije toliki problem, poprilicno je popravljen fokus. Dodatno me motivise i rekompozicija tela, 4cm u struku manje, tonus misica vidno povecan, pa se sada i osecam, ali i izgledam kao da vezbam
Treninzi idu dosta tecnije, srecom Bukas nadgleda, pa ne mogu da sbrzam..bitno da je motivacija tu, sve mi nekako ide na bolje, kvalitetnije spavam, manje stresa osecam.
Malo je reci da sam prezadovoljan, ali idemo korak po korak, nikada nisam ni odustajao od zelje za binom (a bilo bi lepo i cucnuti neku kilazu) tako da planova ima na pregrst.
Kako su tu sada i neki poslovni planovi, postoji i dosta ideja koji ukljucuju edukacija, a sve ce biti ispraceno, nadam se i kvaliteno, te se nadam da ce ljudima biti zanimljivo da prati.
Eto, toliko od mene za sada, pa ocekujte periodicne update-ove.