Pozdrav svima...
Ranije sam čitala raznorazne knjižice u vezi ishrane profesionalnih bb-a ali su me uvek bunile neke stvari. Naime, visoka sam 180cm, imam 74kg i želim skinuti 10kg a da ne izgubim na mišićima. Uvek me je bunio dnevni unos proteina i ugljenih hidrata kao i unos proteina po obroku. Ako se dobro sećam ide 2gr. proteina po kg. telesne težine. Evo i primera mog jelovnika u poslednjih 7 dana, pa me slobodno korigujte.
10:00 120gr. pilećih grudi(pripremljenih na pari) i zelena salata sa malo maslinovog ulja, jabukovog sirćeta i vode
13:00 1 jabuka(ili 2 kivija, ili 1 grejp ili šoljica sitno seckanog svežeg ananasa)
14:00 120gr. oslića(pripremljenoh na alu-foliji) i 60gr. barenog brokolija
17:00 1 jabuka(ili 2 kivija, ili 1 grejp ili šoljica sitno seckanog svežeg ananasa)
18:30 120gr. tunjevine ili skuše ili pilećeg belog i 60gr. barenog brokolija
Pretpostavljam da tu mnogo toga ne valja zato bih molila da mi neko pomogne. Znam da treba mnogo odricanja i volje i spremna sam na to, čak šta više namerno jedem sa porodicom i dok oni svi slatko mljackaju ja jedem obrok koji sam sebi propremila. Nisam uzela ni kockicu čokolade ni kašičicu meda iako me namerno provociraju. Našli su s'kim će da teraju šegu
Ranije sam redovno odlazila na treninge. Nažalost zbog višegodišnjih problema dugo sam pravila pauzu. Imam dobar genetski potencijal za izgled takmičara ali me takmičenje ne interesuje. Sa treninzima počinjem od 1. marta.
Unapred zahvalna