Ja nisam bio na takmicenju i zato nisam u situaciji da zaista ISPRAVNO sudim...ali ipak mogu da kazem neke reci...
Kao prvo - oni koji me znaju potvrdice da ja nemam "dlake na jeziku"...Ja sam mnogim sampionima rekao u lice da nisu zasluzili da pobede u pojedinim situacijama (rekao sam i Dorijanu i Roniju i Flexu i Krisu...i mnogim drugima...).
Pedja Extrem i Sasa ce se setiti takodje da sam i u Bihacu rekao da naprimer po menu Sasa nije trebao da pobedi - IAKO mi je Sasa i prijatelj i mnogo drazi nego njegov protivnik...i jos pored toga - daleko bolji covek...
No - po meni JA uvek moram biti iskren i reci kako ja stvari vidim....
Pre mnogo godina sam i u Beogradu izjavio (na bini!!!) da po meni Rajko Sekulic nije trebao da pobedi Celika...i Rajko mi je to verovatno dozivotno zamerio...a ja sa Celikom ni ne pricam...ali po meni i mom vidjenju bodibildinga - ja sam to tako smatrao (i sada smatram) i zato sam to javno i izjavio.
No, da se vratim na ovo poslednje takmicenje.
Moj prijatelj PEDJA je duboko ogorcen i vidim (iako nemam vremena SVE DA CITAM) da mu smeta sto je izgubio od Igora...
Iskreno - Igor je pre takmicenja bio NEPRIKOSNOVEN i mnogi ne bi ni pomislili da ga iko na nasem takmicenju moze pobediti...
Kako cujem - zato se mozda i nije 100% pripremio (iako je to po meni - NEDOPUSTIVA GRESKA...Ili se priprema 100% ili se ne takmici...)
Pedja je izasao u zivotnoj formi i iznenadio mnoge do te mere da su neki pomislili da mozda ima sanse i da pobedi u apsolutnoj kategoriji.
Vidim da Pedji smeta sto su sudije JEDNOGLASNO dale Igoru pobedu i po tome on misli da to znaci da ga je on UBEDLJIVO pobedio.
Jednoglasno znaci samo da je svaki sudija IPAK dao pobedu Igoru...a to moze da bude i ZA NAJMANJU NIJANSU...
Sudije ipak moraju da donesu odluku i neko mora biti prvi, drugi...i poslednji....
Pedja - siguran sam da su sudije videle tvoj napredak i verovatno su u nekim aspektima tebe videli boljeg ili pripremljenijeg...ALI IPAK KADA SU SVE UZELI U OBZIR - nasle su Igora superiornim i sveukupno boljim!
Da se ne uvredis - koliko po slikama vidim - I JA BIH MU DAO POBEDU...ne zato sto je bio pripremljeniji od tebe...ali ipak kao celina ostavio je bolji utisak...
Da li je potpuno dominirao - NE...
Da li je bio pripremljeniji od tebe - takodje mislim da nije (iako je nekad po slikama tesko prosuditi...)
Zato molim te - ne optuzuj sudije...jer i oni su ljudi...a mislim i da su napravili pravilnu odluku.
Ti si ISKRENO i mene prijatno iznenadio i pogotovu sada vidim da si jos i veci potencijal nego sto sam mislio...
I noge su ti napredovale u svakom pogledu - a sve si to uspeo uz teskoce koje si imao - A TO JE ZA CENITI...
Kao sto sam ti rekao na mom sajtu - umesto da si ogorcen treba da budes presrecan i da nastavis ovakvim tempom...jer ako projektujes moguci napredak (a nema razloga da ne napredujes) onda zaista mozes naci satisfakciju i u tome sto si svima dokazao da si i ti u trci za titulu apsolutnog sampiona...
Sada se posveti Svetskom prvenstvu...a posle mozemo videti kako u organizaciji EXTREME GYM-a i KOLOSEUM-a mozemo da napravimo neke zajednicke trening kampove i ovde u Kaliforniji a i tamo kod vas (Beograd, Novi Sad....Becej???
)
Toliko za sada...