pozz,nisam nesto iskusan ali mogu makar osnovno da te posavetujem kao sto su mene.
ako vec zelis masu,najidealnije bi ti bilo da uzimas 3gr proteina,4gr UH i oko 1gr dobrih masti iliti recimo 200gr proteina,300UH i jedno 100gr kikirikija bez soli,to ti je oko 2500 dobrih kalorija.
imas tablice nutrinitivnih vrednosti namirnica na forumu pa gledaj kolko koja namirnica sadrzi proteina,uh i masti,pa onda otprilike gledaj kakve su tvoje finansije i probaj na taj nacin da uklopis ishranu u skladu sa novcem.
UH kako dan odmice smanjujes lagano,nemoj da unosis UH tamo negde oko 7,8 uvece osim ako si jedino tad dosao sa treninga onda moze jer ces se u protivnom zamastiti i dobiti salo.PROTEINE moras jesti na svaka 2,3 sata da bi ti krvotok bio stalno snabdeven aminokiselinama iz proteina,znaci proteine moras da imas u svakom obroku,to da znas.
i nemoj odma da ides na ove cifre koje sam napisao,nego postepeno povecavaj da se organizam privikne.
jedes uglavnom od proteinske 'rane oslic,piletina,junetina,belanca,a od UH jedes krompir ili najbolje pirinac koji sadrzi na 100gr 75UH.
dnevno pojedes oko 100gr kikirikija,1kg bi trebalo da bude oko 200dinara,nije skupo imas u zdravoj hrani,i u tih 100gr imas oko 500kalorija.
pij minimalno 2L vode dnevno.
to je to ukratko,ono osnovno.
pitaj sta te zanima pa ako znam,pomocu,ako ne znam,cutacu,onda cekaj iskusniju pomoc.toliko od mene.ajd zdravo