Prijatelju,tesko da ce biti novih slika,morao sam da prekinem sve zbog zdravstvenih problema
Naime,2001 mi je otkriven hydrocephalus(povecano stvaranje likvora u mozdanim komorama i vrsenje pritiska na neke centre u mozgu.Ta bolest je uglavnom bolest malih beba koje dobijaju po rodjenju,ali kod mene je ona otkrivena u 14 godini zivota).Tada mi je uradjena operacija na neurohirurskoj klinici u BG-u(ugradjena mi je cjevcica koja sprovodi visak tog likvora iz mozga u zeludac.Nije sada to neka naucna fantastika,cjevcica ide ispod koze,izgleda kao neka veca vena.)Simptomi koje sam imao su mucnina,duple slike(duplo sam vidio),glavobolje.Poslije te prve operacije kada sam izlazio doktor mi je rekao da mogu potpuno normalno da zivim,da nemam nikakvih ogranicenja i da mogu da radim sve sto rade drugi.Desavalo se da se cjevcica zapusi 2002 i 2003 godine i tada mi je ponovo radjena operacija.Oba ta puta kada se zapusavala svi simptomi se vrate za 4-5 dana i odmah odem na operaciju.Sada,na moju veliku nesrecu,1 sedmicu kako sam poceo sa pripremama simptomi su poceli da se vracaju u nekoj blazoj varijanti.Prvo su to bile vrtoglavice kada zabacim glavu unazad,gubitak apetita,a kasnije i pojava duplih slika u jutarnjim casovima.Sa svim tim simptomima sam gurao 3 sedmice,trenirao,jeo nazor,precutao sam roditeljima posto bi mi oni momentalno zabranili sve to i odveli me kod doktora.Sada u ponedeljak sam morao da priznam posto mi je u nedelju bilo jako lose.Od tada sam poceo da jedem normalno,nisam isao u teretanu,a u utorak sam bio u Beogradu,uradio sam CT glave i tu je primjeceno blago prosirenje mozdanih komora.Isao sam i na pregled ocnog dna(kontrola pritiska u ocima.po tome si vidi da li ima pritiska u glavu.Nalaz je bio uredan).Doktor je rekao da nema dokaza da su veliki napori i ishrana mogli da uzrokuju to,ali da je najbolje da odmaram i da pratim dalje stanje.Veliki mi je bedak ovih dana posto ne mogu da vjerujem da sam toliki baksuz da me to snadje sada pred nesto za sta sam se toliko odricao i toliko iscekivao.Da ne spominjem da mi sada pocinje 1. godina fakulteta,pa postoji mogucnost da me i zajebe kod toga.Moram da napomene da kako sam poceo sa normalnom ishranom(znaci jedem sve i ne idem u teretanu)da mi je malo bolje.
Ja molim sve koji znaju nesto o ovome,znaci da li je prevelik napor i stres za organizam mogao da bude uzrok ovome da napisu nesto.Ako sve bude u redu bacam nove slike na zimu na spicu mase :lol: