Novembar 01, 2024, 03:25:07 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Dijetalna sunka  (Pročitano 7031 puta)

Van mreže Herkul

• Član
  • *
Dijetalna sunka
« poslato: Decembar 04, 2008, 02:25:42 pre podne »
Sta mislite o ovim namirnicima  rec je o mesnim proizvodima koji su namenjeni osobama na dijeti.

DijetNeo dijetalna sunka
Proizvodjac Neoplanta Novi SaD
Sastojci koji daju dijetekska  svojstva krto svinjsko meso

Hemijski sastav:
belancevine min 16%
masti max 2%
ugljeni hidrati 3%
Kuhinjska so maxi 1.8%

dodaci :
ugljeni hidrati 2%
niitritna so 1.8  %
polifosfat 0.3 %
vitamin C 0.03%
Energetska vrednost 404 kJ/100 grama

DijetNeo Kuvana junetina
Proizvodjac Neoplanta Novi SaD
Sastojci koji daju dijetekska  svojstva krto meso juneceg buta

Hemijski sastav:
belancevine min 17%
masti max 2%
ugljeni hidrati max.3%
kuhinjska so max. 1.7%

dodaci
ugljeni hidrati 2%
nitritna so 1.8  %
polifosfat 0.3 %
vitamin C 0.03%

Energetska vrednost 421 kJ/100 grama

Da li  neko zna gde se u Beogradu mogu nabaviti ove namirnice i kolika im je cena  ?  Da li je ovo pogodna namirnica za dijetu i da li se  proteini u svinjskom mesu i junetini mogu po  kvalitetu meriti sa proteinima u piletini  ? 

Van mreže MarK3

• Light Heavyweight Member
Odg: Dijetalna sunka
« Odgovor #1 poslato: Decembar 04, 2008, 10:44:10 pre podne »
Koja sunka covece  :D Ne postoji zamena za meso u smislu mesnih preradjevina i tih gluposti...

Spartak

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Decembar 04, 2008, 10:54:11 pre podne »
Koja sunka covece  :D Ne postoji zamena za meso u smislu mesnih preradjevina i tih gluposti...
ima i kod nas da se kupi Vindon royal pileca prsa, fat and carb free! poptuno suho meso. Eto nije lose ponekad kao zamjena

Van mreže Naturalni

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 04, 2008, 11:05:14 pre podne »
ali ako je suvo znaci da je posoljeno JAKO!!
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spartak

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Decembar 04, 2008, 11:08:01 pre podne »
ali ako je suvo znaci da je posoljeno JAKO!!
ih sad sto smo probirljivi...:-)
oept kazem, nije za upotrebu tokom cijelog dana...

Van mreže Vladar

• Admin
  • Super-heavyweight Member
    • https://www.proteini.si/me/
« Odgovor #5 poslato: Decembar 04, 2008, 11:59:49 pre podne »
ima i kod nas da se kupi Vindon royal pileca prsa, fat and carb free! poptuno suho meso. Eto nije lose ponekad kao zamjena

Tako je.... Ili Vindonova cureca prsa sa 1g M, 1.5 UH i 17 g proteina na 100 g, vec sam pominjao ranije... Izvanredna je i licno znam ljude koji ovo tamane u fazi priprema za takmicenje. Znaci postoji "zamjena" za meso ako se uopste ovo moze nazvati zamjenom, izvor je prva liga, nazalost i kvalitet prati visoka cijena pa je gotovo 50 % skuplje od pilecih fileta. Makar u CG. Ali eto postoji i to, da nebi bilo da nema.
PRVI CRNOGORSKI WEBSHOP ZA PRODAJU DIJETETSKIH SUPLEMENATA I OPREME ZA BODYBUILDING:
www.proteini.me

Spartak

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Decembar 04, 2008, 12:13:54 posle podne »

Tako je.... Ili Vindonova cureca prsa sa 1g M, 1.5 UH i 17 g proteina na 100 g, vec sam pominjao ranije... Izvanredna je i licno znam ljude koji ovo tamane u fazi priprema za takmicenje. Znaci postoji "zamjena" za meso ako se uopste ovo moze nazvati zamjenom, izvor je prva liga, nazalost i kvalitet prati visoka cijena pa je gotovo 50 % skuplje od pilecih fileta. Makar u CG. Ali eto postoji i to, da nebi bilo da nema.
Upravo tako!

Van mreže Herkul

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Decembar 04, 2008, 12:52:55 posle podne »
Posto sunka koju sam naveo  sadrzi velike kolicne soli zanima me da li je kolicina soli i fosfata koji se nalaze u njoj stetna ? Sta su to nitritna so i  da li je one stetne za organizam (Ovo pitam jer me naziv te soli  malo podseca na nitrate i nitrite koji se nalaze u spamacu zbog kojih spanac netreba podregavati jer moze da postane otrovan.)

Van mreže Rhinox

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Decembar 04, 2008, 01:53:55 posle podne »
nikad cuo za ovo, ali verovatno mozes uzeti u razmatranje ako je cena bas povoljna.
Belo meso mozes da kupis po 380 din/kg, a ovo iznad ne bih razmatrao ako je preko 250...
Gde za 380 din/kg? :)
"Evil is whatever distracts." - Franz Kafka (1883-1924)

Van mreže celox

• Middleweight Member
« Odgovor #9 poslato: Decembar 04, 2008, 02:06:21 posle podne »
Posto sunka koju sam naveo  sadrzi velike kolicne soli zanima me da li je kolicina soli i fosfata koji se nalaze u njoj stetna ? Sta su to nitritna so i  da li je one stetne za organizam (Ovo pitam jer me naziv te soli  malo podseca na nitrate i nitrite koji se nalaze u spamacu zbog kojih spanac netreba podregavati jer moze da postane otrovan.)

Sigurno da je stetna ako je jedes previse ali za neku normalnu ishranu ja mislim da nema problema.Nisi valjda mislio da jedes 2kg dnevno?Suho meso nije zdravo pa sta ja ga jedem,ne svaki dan ali opet kazem,nemoze covjek da gleda i jede samo jako zdravu hranu.Uvijek ces da nades nesto negativno htjeo ti ili ne htjeo.Po meni je to jedna velika greska pocetnika da pocinju previse da izabiraju hranu.samo ti jedi to u normalnim kolicinama i nesikiraj se.
Jeo sam ta pureca prsa sto spominjete i veoma su dobra,prva liga.
« Poslednja izmena: Decembar 04, 2008, 02:08:24 posle podne celox »