vreca za boks ako se vjezbe pravilno izvode i ako se oko vrece kreces kao oko prvog protivnika povecava izdrzljivost to jeste daje kondiciju, a i snagu jer sto jace daras u vrecu dobijas vecu snagu udarca;-).
sto se tice vrece neke su stvari veoa bitne:
- da se dobro zagrijes prije udaranja u vrecu, jer postoji mogucnost povrede rucnih kostiju od zglobova prstiju do palca, rucnog zgloba, pa cak lakta i ramena.
- da pravilno izvodis udarce, znaci da ti je saka u pravom polozaju da ne bi opet povrijedio kosti sake, zgloba itd.znaci da saku pravilno zatvoris tako sto je polozaj sake u ravni sa rucnim zglobom ruke i da udarce izvodis iz ramena.
- da ti je opet polozaj nogu kako treba pod odredenim uglovima.
ako se ne razumijes u tehniku boksa, onda je moj savjet da se kanis vrece, jer mozes samo sebi nanijeti tjelesne povrede;-).
procitao sam da je jedan tip napisao kako je borba za zamisljenim protivnikom najbolja, jeste najbolja ako vjezbas tehniku izvodenja udaraca i za kondiciju jer ovisno kojim tempom izvodis udarce, dok je vreca za razliku od borbe sa zamisljenim protinikom bolja za dobijanje snage, ali tehnika se bukavalno da kazem, tupi...
toliko od mene, nadam se da ce nesto pomoci.