Opet iz tog vaseg odbrambenog stava, da je sve to prirodno i zdravo i tako dalje, neko ce izvuci zaljucak da se t moze jesti kasikom, pa ce najebati kao klinac iz kraja.
DA! TO JESTE PRIRODNO I ZDRAVO (protein)! Da si se malo potrudio da proucis kako se i od cega on pravi, ne bi pricao ovakve stvari.
Znam da necu izgubiti bubrege, da ne znam ne bih ni uzima proteine, ali je valjda cinjenica da treba povecati unos vode?
Unos vode ne zavisi posebno od unosa proteina i on treba biti optimalan u svakom trenutku, bez obzira na to da li pijes proteinski prah ili ne.
Optimalan - u zavisnosti od telesne mase i fizickih aktivnosti u toku dana, tj. koliko se izluci preko znoja i mokrace.
Decko koga licno znam iz kraja je uzimao ovakve stvari kasikom (ne proteine nego topljace masti ali ...), nije uopste pio vodu uz taj preparat i uzimao ga je kada bi se god iznervirao svojom debljinom ... kad je posao kod doktora jetra otisla u ku....
"Topljaci" ili "sagorevaci" su prilicno razliciti od proteina i pri njihovoj upotrebi treba unositi vise vode, ali ti mesas babe i zabe - frogs and grandmothers.
valjda je bitnije da me upozorite na moguce stetne posledice
Naravno da ce te svako sa ovog foruma upozoriti na moguce stetne posledice ako postoje, ali pri koriscenju proteinskih praskova i slicnih proizvoda NEGATIVNIH POSLEDICA NEMA! I to bi znao, samo da si se potrudio da "prelistas" ovaj forum, ili procitas neku relevantnu knjigu ili studiju koja se bavi ovom tematikom. Ali nikad nije kasno...