stalno menjam brzinu trcanja, uglavnom trcim sporo, lagano pa to smenjujem sa sporijim ili malo brzim tempom kako bih dobila i efekat interval treninga.imam 170cm/60kg, trcim na tartan podlozi, u patikama namenjenim za trcanje i sa uloscima za trcanje
nisam napomenula da sam fizioterapeut po struci
tako da sam vecinu cinjenica uzela u obzir kada sam kretala da trcim. Naravno da ima laksih (za zglobove) oblika kardia, skijasko trcanje je pravi primer, ali za to npr bih morala da placam clanarinu u teretanama, a masa teretana vremenski ili cenom ogranicava upotrebu kario sprava
Brzi hod jeste dobar, ali trenutno ne zadovoljava moje potrebe
ne mogu ljudski ni da se oznojim...
Kapiram ja da je trcanje lose za kolena, kukove, kicmu i stopala, sto je logicno obzirom da se pritisak na kuk pri hodu povecava cak 5X. Sta se tek desava pri trcanju-ne zelim da mislim!
Nego, upravo je moja dilema u tome sto nailazim na literaturu,strucnjake i primere deka i baka od 80godina koji ceo zivot trce i nemaju artritis
a opet sa druge strane cujem lekare koji kao nesto znaju (ne zelim nikoga da vredjam, izvinjavam se unapred) i nisu pristalice trcanja...S toga me je interesovalo kakvi su vasi stavovi u vezi teme ili neke naucne cinjenice (ako ih znate
)
A da-moji bolovi jesu bezazleni jer od 8 razreda imam problema sa bolovima u rucnim zglobovima, kasnije ramenima,kolenima, kukovima, javljaju se kad se menja vreme ili na smenu godisnjih doba, tako da na to vise i ne obracam paznju