Novembar 01, 2024, 05:28:50 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: pomoc za plan ishrane  (Pročitano 41688 puta)

Van mreže bojanh66

• Light Heavyweight Member
Odg: pomoc za plan ishrane
« Odgovor #105 poslato: Decembar 01, 2008, 01:47:20 posle podne »
probacu onaj recept od naturalca,da ovsene izmesam sa 5,6 belanaca i 2 zumanca i da to sve ispecem na maslinovom ulju,a ako mi ovsene upropaste ukus jaja,onda cu lepo skuvati 100gr pirinca uz jaja i mirna backa.i trudim se koliko god je moguce da ispostujem vremenski unos ovih namirnica,jer ponekad me neki iznenadan posao spreci pa mi se poremeti tajming,ali jbg.
jedini cheat obrok koji imam ponekad,2,3 dana u nedelji je oslic pecen na ulju umesto kuvan u vodi,ali nisam takmicar pa da pazim na svaku sitnicu ;D

Van mreže Vlado_lee

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #106 poslato: Decembar 01, 2008, 02:13:52 posle podne »
probacu onaj recept od naturalca,da ovsene izmesam sa 5,6 belanaca i 2 zumanca i da to sve ispecem na maslinovom ulju,a ako mi ovsene upropaste ukus jaja,onda cu lepo skuvati 100gr pirinca uz jaja i mirna backa.i trudim se koliko god je moguce da ispostujem vremenski unos ovih namirnica,jer ponekad me neki iznenadan posao spreci pa mi se poremeti tajming,ali jbg.
jedini cheat obrok koji imam ponekad,2,3 dana u nedelji je oslic pecen na ulju umesto kuvan u vodi,ali nisam takmicar pa da pazim na svaku sitnicu ;D

Ma opusteno, ipak si ti rekreativac.;) I ne moras se bas toliko opterecavati sitnicama, mozes i junk ubaciti nekada, jbga svi smo mi ljudi!;)

Van mreže bojanh66

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #107 poslato: Decembar 01, 2008, 02:20:06 posle podne »
naravno sve to stoji,samo ja ovaj sport shvatam vrlo ozbiljno i tako mu i pristupam,mada nekad se i omane jer kao sto kazes,ipak ljudi smo ;D ;D
pozz :)

Van mreže Vlado_lee

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #108 poslato: Decembar 01, 2008, 05:16:32 posle podne »
Tako i treba! Samo naprijed! Poz

Van mreže beelzebos

• Član
  • *
« Odgovor #109 poslato: Decembar 04, 2008, 07:51:13 posle podne »
kad kazete da pojedete 200gr ovsenih za dorucak,jel se misli odma na tezinu pre kuvanja,ili kad ih izvadite iz vode posle kuvanja onako natopljene vodom?
wtf?Ovsene se kuvaju? ??? ???
ja jedem tako sto pomesam sa 0,5 mlekom ili vodom i to malo cisto da ne bude suvo. . . .  :-[

Van mreže Naturalni

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #110 poslato: Decembar 04, 2008, 08:47:29 posle podne »
da ovsene mogu da se i skuvaju,stavis ih u secka dodas step sok,malo cimeta,i mixujes milinaaaaaaa
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže beelzebos

• Član
  • *
« Odgovor #111 poslato: Decembar 04, 2008, 08:57:55 posle podne »
Nije to lose. ;) Sve mogu da jedem,ali ovsene sa vodom jako tesko . . . xD

Van mreže Naturalni

« Odgovor #112 poslato: Decembar 04, 2008, 09:44:23 posle podne »
KADA SKUVAS OVSENE ONDA IH ISCEDIS DA SE NAPRAVI KASA,PA ONDA STAVIS U SECKA I DODAS STEP,CIMET....

Van mreže Naturalni

« Odgovor #113 poslato: Decembar 04, 2008, 11:47:52 posle podne »
SAMO PITAJ TONI:)

Van mreže vlada-nutrition

• Član
  • *
  • www.mojnutricionista.com
    • Moj nutricionista
« Odgovor #114 poslato: Decembar 05, 2008, 10:23:51 pre podne »
Naturalac jedno pitanje .

Vidim da se uopste ne savetuje voce, tipa vocne salate ( naradza, grejp, jabuka , kivi, Mandarina) u sustini sezonsko.

Ja mislim da je to velika greska izuzev naravno predtakmicarskog perioda?

Sta mislis o tom fenomenu?

Van mreže Naturalni

« Odgovor #115 poslato: Decembar 05, 2008, 11:00:38 pre podne »
pa koja je svrha voca?dobro ima vlakna,ali i povrce ima vlakna pa nema secera .ne moj mi reci minerali i vitamini,posto  bi trebao da uneses kila i kila voca,uzmes jedan multi i eto ti minerali i vitamini,naravno moze jedna vocka dnevno

• Član
  • *
    • Moj nutricionista
« Odgovor #116 poslato: Decembar 05, 2008, 12:01:52 posle podne »
Savetujem ti da ubacis svaki dan po porciju voca ( minimum tri razlicite vocke tipa narandza ili mandarina(200g) + grejp( 300g) ( rotiras crveni i zuti)+ Jabuka( ili umesto jabuke svezi ananas) u kolicini od 150g)  jedes celu vocku nemoj da cedis.

Evo ti objasnjenja : super vitamini  i minerali u obliku suplemenata zbog povecanih potreba jednog ozbiljnog vezbaca, medjutim vitamini i minerali iz voca su u takvim kompleksima i sa jos ne dokazanim supstancama + fitohemijske materije( antocijani , koroteini, vocne kiseline....) imaju najbolju apsorbciju i najbolji metabolizam , tecnost iz voca je lek za bubrege , Vlakna za pravilnu peristaltiku creva i usporavanje apsorbcije secera iz voca ( znaci ako jedes celu vocku dolazi do jako usporene apsorbcije u odnosu na vocne sokove i klasicne secere iz hrane) , i sad najbitniji detalj koji nisi uzeo u obzir a to je alkalna reakcija krvi koju daje voce , ovo je narucito bitno za osobu koja unosi 2-3 g belancevina ( puno mesa ) koje daje kiselu reakciju krvi sto lose utice na aktivnost enzima u organizmu koji funkcionisuu svojoj optimalnoj ph vrednosti i naravno osvezavajuci ukus i razbijanje monotonosti .

Zakljucak ubacivanje porcije voca u kolicini koju sam ti preporucio sigurno ne goji , osvezava organizam i snabdeva ga neophodnim fitohemijskim nutrijentima i daje alkalnu reakciju .

E sad jos jedan bitan detalj  VREME UZIMANJA , definitivno nakon treninga  kada je ph krvi najniza (kisela , zbog raspadnih produkata  treningom izazvani) neophodnost rehidratacije organizma sa dosta tecnosti i optimalan odnos kalijuma iz voca , mineral bitan za pravilnu rehidrataciju i metabolizam UH + nadoknada glikogenskih rezervi  istrosenih treningom i veoma bitan detalj zastita proteina od razgradnje( mislim na proteine nakon treninga koje unosis) da se ne koriste u energiju  + podize insulin bitan za bolji transport aminokiselina !

U duzem vremenskom periodu u ovoj ogranicenoj kolicine a ne po kilo od svakog voca nece te sigurno gojiti vec  ce uciniti da se bolje osecas pa cak i bolji volumen misica  !

To sto si rekao za povrce stoji na svom mestu, ali obavezno ubaci vocnu porciju  izuzev u periodu secenja tj . brutalne misicne definicije!

Ovo sam ti pisao kako bi ukazao na gresku uz duzno postovanje tvog odlicnog poznavanja ishrane na relaciji misicna masa i ishrana!!

;)

Van mreže Naturalni

« Odgovor #117 poslato: Decembar 05, 2008, 12:16:14 posle podne »
pa ti si ovde stavio oko 600g do 700g voca,to je grubo racunajuci oko 70g SECERA,sto se tice secera posle treninga pa bolje uzeti,dex,malto,vitargo.....,nego voce

• Član
  • *
    • Moj nutricionista
« Odgovor #118 poslato: Decembar 05, 2008, 12:32:39 posle podne »
Ja cu ti tacno reci koliko imas tu UH  54 g  od toga je tacno  10  g vlakna koja se nevare znaci svega  44 g secera  fruktoze i glukoze  sa svim materijama za njihov pravilan metabolizam ( obnovu glikogena) narucito osobu koja ima ....Kg vidim na avataru da nisi mali !
 Dex izbaci , vitargo jos i nekako , ti zaboravi sta sam napisao za osvezavanje i detoksikaciju organizma koje ima voce a ne samo seceri iz preradjevina ( vitargo  i malto su malo bolji )

Ovo ti je moj savet , naravno da ne moras da ga se pridrzavas , ja sam ti izneo celu matematiku i iskustvo ( vec duze vreme svakodnevno imam porciju voca od po 700 pa do kilogram voca ) a trbusnjaci na povrsini a ne ispod masti .

Van mreže Naturalni

« Odgovor #119 poslato: Decembar 05, 2008, 12:35:26 posle podne »
VOCE- IDEALAN UGLJENI HIDRAT ZA GOMILANJE MASNIH NASLAGA