Novembar 01, 2024, 01:23:24 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: pomoc za plan ishrane  (Pročitano 41667 puta)

Van mreže bojanh66

• Light Heavyweight Member
Odg: pomoc za plan ishrane
« Odgovor #45 poslato: Oktobar 16, 2008, 08:54:54 posle podne »
hvala pedja,onda cu promeniti te 2 navike :)

Van mreže bojanh66

« Odgovor #46 poslato: Oktobar 21, 2008, 01:50:39 posle podne »
ovo je citat MR.BIG-a iz teme prica o proteinima br.2
Citat
Nas savet Vama je da konzumirate najmanje 2 gr proteina na kilogram telesne tezine ako zelite da promenite vas izgled. Ako mozete da ovu kolicinu obezbedite putem ishrane onda Vam ne trebaju proteinski praskovi.

znaci recimo da finansijski mogu da ubacim u organizam 170gr proteina (tezina mi je oko 80-85kg),to je priblizno 2 gr proteina dnevno na moju kilazu.
prema citatu,to znaci da mi nije potrebno da kupujem te proteinske praskove (whey).
ali opet,na vecini mesta na forumu sam video da ljudi konzumiraju i do 3,4 gr proteina dnevno,sto je ipak dosta vise od onih 2gr.
i meni se sad ovde stvara konfuzija,jel moju dnevnu potrebu za misicni rast zadovoljavaju tih 2gr ili je bolje kupitii i whey pa na onih 170gr sto sam pojeo dnevno popiti i ~44gr proteina iz wheya (2 dozera)?
mozda jeste glupo pitanje,ali eto mene to zanima,pa ko zna i zeli,neka odgovori.
hvala unapred

Van mreže Naturalni

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #47 poslato: Oktobar 21, 2008, 02:10:24 posle podne »
ti unosi 170g iz hrane i jos 45 iz whey i to ti je 215g proteina,znaci negde oko 2,7g po kilogramu,sasvim dovoljno za tebe naturalca,tu dodaj jos 300g uh,50 do 60g masti
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže bojanh66

« Odgovor #48 poslato: Oktobar 21, 2008, 02:21:37 posle podne »
hvala ti puno druze po ko zna koji put  :),i ja sam mislio da ce se vecina sloziti da je ipak onih 2 gr neki minimum,pa je zato bolje dodati jos whey.
navrati nekad na skype,cujemo se,poz :)

Van mreže bojanh66

« Odgovor #49 poslato: Oktobar 23, 2008, 11:35:14 pre podne »
posto vec danima trazim po prodavnicama,pretrazio sam ih 5,integralni hleb,nigde ga nema niti ga iko narucuje,zanima me jel velika steta ako pojedem dnevno makar 2,3 kriske belog hleba u toku dana,ili da u potpunosti izbacim beli hleb?

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #50 poslato: Oktobar 23, 2008, 11:45:01 pre podne »
U kom gradu zivis?Nemoguce da nema integralnog,razenog i sl. po prodavnicama...
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže The_Bulldog

« Odgovor #51 poslato: Oktobar 23, 2008, 12:13:55 posle podne »
posto vec danima trazim po prodavnicama,pretrazio sam ih 5,integralni hleb,nigde ga nema niti ga iko narucuje,zanima me jel velika steta ako pojedem dnevno makar 2,3 kriske belog hleba u toku dana,ili da u potpunosti izbacim beli hleb?

Ako si ozenjen, moze i supruga da ti pravi od integralnog brasna...Znas kako su dobre pogacice  :)

Van mreže bojanh66

« Odgovor #52 poslato: Oktobar 23, 2008, 02:12:39 posle podne »
nazalost,nisam ozenjen,imam tek 19 godine,predstavio sam se u podforumu slike clanova i clanica foruma,ocigledno da nisi primetio,nema veze :D.
nasao sam u jednoj jedinoj prodavnici gde kupujem oslic neke integralne pogacice,velicine kao pesnica i takvih 7 spojenih,valjda razumete.
a kolika je i kakva je to bitna razlika izmedju belog i integralnog hleba posto svi preporucuju integralni,nisam ovaj podatak trenutno nasao na forumu,a verujem da ga ima negde

Van mreže Shporet na drva

• Član
  • *
Ima li ko ljubazan da mi pomogne oko sklapanja dnevnog menija..please!
« Odgovor #53 poslato: Oktobar 28, 2008, 05:19:18 posle podne »
Visok sam 190 i mnoooogo masan-140kg.Bivsi sam sportista i dok sam se bavio rukometom imao sam izmedju 100 i 110kg...Sve ovo posle je chista MAST:(.Pocheo sam da treniram u teretani intenzivnije i ubacio i kardio treninge (za pochetak lakse) ali  ochigledno bez prave ishrane sav trud bice uzaludan.Chitao sam dosta po forumu o savetima i sklopio na svoju ruku neku vrstu dnevnog plana ishrane.Pa mi je sad potrebna pomoc oko njenog korigovanja.Znachi cilj mi je da topim salo i dobijam misicnu masu.

1.  8h   - 200g musli,30grama wheya i sve to sa pola litre kravljeg mleka od 0,5%masnoce.+5 belanaca.
2.11h  - 300g kuvanih spageta sa 200g Ella sira.+30g wheya u 0,2L  mleka sa 0,5% ml.masti.
3. 14h - 200g Belog pileceg mesa,pljeskavica 100g,200g integralnog hleba,kupus salata 100g,grepfrut,30g wheya sa vodom.
4. 15h 30min - TRENING
5. 17h -150g rize,100g pilecih grudi,5 belanaca,30g wheya sa vodom,i jedna kasika meda(kada zavrsim trening)
6. 20h -200g Ella sira i eventualno 30g wheya sa vodom.

E to bi bilo to.Stim da kolicinu UH prva tri dana smanjujem po 50g pa onda dva dana dizem po 75g.Pa me interesuje koliko je ovo ispravno i dali uopste unosim dovoljno UH i proteina.I dali mi treba nesto od suplemenata i sta? HVALA unapred i pozz.

Spartak

• Gost
« Odgovor #54 poslato: Oktobar 28, 2008, 05:48:18 posle podne »
e ovako, posto vec oces da smrsas trebas da smanjis uh i da izaberes kvalitetne izvore istih
u prvi obrok umjesto muslija ubaci ciste ovsene,i porciju smanji na 150g
drugi obrok smanji porciju spageta na 100g.izbaci mlijeko,dzabe i 0g masti kad ima laktoze
treci obrok izbaci pljeskavicu i ubaci 100g sira,smanji integralni na 100g
peti obrok smanji rizu na 100g i izbaci med(koristi regularni shejk posle treninga koji se sastoji iz 30-40g wheya i 30-50g dextroze).
s ovakvim jelovnikom( kada bi koristio oko 40-50g dextroze), imao bi oko 300g ugljenih hidrata, koje mozes postepeno da smanjujes iz sedmice u sedmicu,mada bi ja radije isao carb rotate.Ne znam koliko si mastan...mozda bi cak 4sedmice ketonske dijete(no carb.high fat) donijela za pocetak bolje rezultate nego carb rotation dijeta, da ti "odmori" insulin malo

• Član
  • *
« Odgovor #55 poslato: Oktobar 28, 2008, 11:41:26 posle podne »
Saveti uzeti K znanju.Hvala puno...

• Član
  • *
« Odgovor #56 poslato: Oktobar 29, 2008, 01:37:15 pre podne »
Evo uzeo sam vase savete u obzir i sad mi dnevni plan ishrane treba da izgleda otprilike ovako:

08h
     -Mleko 0,5% (0,3L)
     -Ovsene 100g
     -whey 33g
    -5 belanaca
11h
    -Kuvane spagete 150g sa ella sirom 100g
    -whey 33g
   -pomorandza
14h
   -Belo meso pilece 300g
   -Integralni hleb 100g
   -Kupus salata 100g
15-16h TRENING
17h
    -7 kuvanih belanaca
    -Ella sir 150g
    -Whey 66g + 40g Dextroze
20h
    -Ella sir 200g

Jel to dovoljno,cilj mi je recimo da spusti kilazu na oko 110kg pa sam spram toga i pokusao racunati.Ajde Pedja zemo daj i ti neki savet:)
Jedino ako ste primetili malo sam vise forsirao ella sir (otprilike da za dan pojedem jednu onu casicu)
Spartak prijatelju to je valjda ono sto si mi savetovao jel?
Jel treba jos nesto od dodataka ishrani? Mislim da li je nesto jos  neophodno?A riblje ulje??????

Ja se nadam da sam savladao materiju dovoljno da ne naskodim zdravlju...pa oprostite ako sam malo naporan...ali hteo bih da budem apsolutno siguran u ovo sto radim pre nego uopste se upustim u ozbiljniji trening.140kg mi je vec dovoljno poljuljalo zdravlje,ulenjio sam se,imunitet mi je popustio(stoga nebi mozda bio los neki suplement za jachanje imuniteta).
E sad imam jos jedan mali problem.Radim u 4 smene.    2 dana prepodne,2 poslepodne,2 nocu i 2 slobodan...I tu je malo frka iskombinovati sve.Ali to cu vec ja sreditii.Samo me interesuje koliko to utice na ovaj nachin ishrane????????
« Poslednja izmena: Oktobar 29, 2008, 01:49:48 pre podne Shporet na drva »

Van mreže kwon

• Middleweight Member
« Odgovor #57 poslato: Oktobar 29, 2008, 02:05:55 pre podne »
Citat
Whey 66g + 40g Dextroze

ovo ubaci odmah posle treninga, a ne sa obrokom... obrok  oko 45-60min posle PWM

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #58 poslato: Oktobar 29, 2008, 06:21:19 pre podne »
Citat
Ajde Pedja zemo daj i ti neki savet:)
Jedino ako ste primetili malo sam vise forsirao ella sir (otprilike da za dan pojedem jednu onu casicu)

kazi mi gde vezbas itd..pa mozemo da se i nadjemo
ishran ti je sada ok ali kao sto ti kwon rece...whey zaortiraj malo drugacije

Van mreže The_Bulldog

« Odgovor #59 poslato: Oktobar 29, 2008, 12:34:44 posle podne »
I ja bih te jos samo pitao kad lezes da spavas...Jer od tvog zadnjeg do prvog obroka ima 12 sata....ako lezes oko 22:00 - 23:00  uzmi i tad pre samog spavanja npr. 200 g elle i mozes da dodas kasicicu dve maslinovog ulja...recimo