Ja se nijesam salio. Evo sta ja mislim da bi trebao da uradis...
Pilece bijelo, malomasno crveno meso, riba, posni sir, jaja, whey, casein = Izvori proteina...
Ovsene pahuljice, pirinac na vodi, kuvani krompir... izvor UH koji ce ti dati energiju za treninge + zeleno povrce za vlakna
Zdrave masti... imas u podforumu "Clanci" nekoliko prijedloga menija i objasnjenja kako i koliko masti ukoliko se odlucis za dijetu bez UH, ili sa velikom restrikcijom UH, naravno masti su neophodne! Procitaj clanak Ultimate Mass - Food/Supps/Gear koji sam postavio!
Od dodataka prehrani... proteinski praskovi, whey/casein... BCAA, EA, Glutamin... multivitamin/multimineral, C vitamin, E vitamin... dodatak za zglobove tipa UN-ovog Glucosamine/chondroitin/MSM...
Trening sa tegovima ne duzi od 45 minuta recimo za pocetak 5 puta nedjeljno, + za pocetak kardio na prazan stomak ujutro ne kraci od 30 minuta i u startu umjerenog inteziteta.
Probaj da unosis 3 gr protiena na KG ciste misicne mase (Kilogrami-bodyfat)... UH, Masti zavisi kojim putem ides, UH - najbolje rotacija - i o tome ime na forumu u podforumu clanci.
Obroke rasporedi u 6 uzimanja dnevno, na jednake vremenske intervale, moraces vjerovatno da nosis hranu sa sobom.
Zaboravi slatkice, junk, alkohol bilo kad i u bilo koje vrijeme...
Nakon odredjenog perioda mozes da implementiras ECA stack (efedrin/cofein aspirin) 2-3 puta dnevno, u omjeru 25mgEf/200mgCof/100mgAsp... Kada udjes u formu i ako ti bude potrebno mozes da implementiras i Clen (obrati paznju na nuspojave, rizike - ovaj preparat nije nimalo bezopasan...)..
T3 ostavi takmicarima.
Nakon jedno 12-16 nedjelja potpune discipline trebao bi da se nadjes u situaciji da mozes da razmisljas o nekom ciklusu.
Krenuti u neki ciklus samo da bi se skinuo stomak meni nema veze sa mozgom, isto tako mi nema ni najmanje smisla ulaziti u rokanje hemijom bez detaljnog plana i rezima treninga i disciplinovane prehrane - jer trosis svoje zdravlje, svoje vrijeme, brdo novca a ne dobijas ono sto zelis.
To su samo neke moje ideje, i imam jos jedan prijedlog za tebe, da ne budes lijen i da procitas ozbiljne teme koje su iz svih ovih oblasti vec postavljene na forumu - mnogo ces nauciti, a u znanju je moc i put do ostvarenja tvojih ciljeva.
Pozdrav