Kad vidis sve na svemu svaki trening je ok...sta i da radis u zavisnosti sta volis postici. Kao sto vidim neces da budes pro-bodybilder tako da ima vise drugih opcija da se malo sredis i budes veci i bolje izgledas a stime i osecas. Saplimentacija i ishrana je najbitnija kao i odmor(recovery). Ja bavim se kosarkom i kao i ti volim da vezbam ali nije mi plan da budem profi, i imam problema da stavim masu na sebi ali kao sto svi znamo moze biti genetski ili ne radimo kao treba:) poceo sam da treniram pre 6meseca neki novi program sto sam ja uradio pa vidim poboljsanje. Radim supersets svaki trening, i treniram 4 puta nedeljno. Mozes da probas ako hoces...
pisem program na engleski i nadam se da znas koje su vezbe jer mi lakse jer to tu u new zealand ucim na engleski:)))
sets/reps load tempo odmor
Bench press
Squats 4-6/10-12 85-90% 5/2/5/2 90sec max (kad zavrsis sve tri grupe,nema pauza izmedju)
Bent over row
Abs 3 / 50 / / /
Abs 3/1min plank
Dicline DB bench press
Good morn. 4-6/10-12 85-90% 5/2/5/2 90sec max (kad zavrsis sve tri grupe,nema pauza izmedju)
Seated row
Wall seat 3/1 min / / /
Back extention 3/ 20 / / /
Shoulder DB press
Calf raise 4-6/10-12 85-90% 5/2/5/2 90sec max (kad zavrsis sve tri grupe,nema pauza izmedju)
Triceps extention
Abs 3/ 50 / / /
Abs 3/1min plank
Pokusaj ovo i za svaku grupu mozes nakon nekoliko nedelja da promenis vezbu(seated row/Lat pull down kao primer ili bench pres dicline i incline) a i promeni load znaci da ima progresija nemoj da ides istom kilazom dugacak vremenski period. A pokusaj ako hoces da promenis i tempo...mozes da ides 5/2/10/4 ako sto mi kazemo to si bolestan heheh.
Tempo ako ne razumes ti je kao na primer na bench press 5 tija 5 sec dole,2 sec pauza dole, 5 sec guras gore i 2 sec pauza na vrhu. Nadam se da ce ti odgovarati. High intencity i high volume trening zato budi disciplinovan sa ishranom i saplimentacije.
Pozdrav..tu sam ako imas neko pitanje.