I jedno pitanje jel se jos uvek nezna da li e u KG biti dve kategorije bodyfitnessa za zene?
Stavio sam odgovor na tvoje pitanje na temu Drzavnog prvenstva ali evo, odgovoricu i ovde.
Predlog Predsednika Saveza je bio da bude jedna kategorija juniora, zene body fitness i clasic bodybuilding, da bi se skratilo trajanje takmicenja i pojacala konkurencija sto je u neku ruku i opravdano.
Medjutim, posle razgovora i drugih iznetih predloga doslo se do zakljucka da ce se na licu mesta, u Kragujevcu, na osnovu broja prijavljenih u tim kategorijama odrediti i broj istih sto podrzava i pravilnik Saveza kao i pravilnik IFBB-a.
To znaci, ako bude 10 i vise prijavljenih takmicarki u body fitness-u oformice se dve kategorije i to -168cm i +168cm. Ako ih ima 5 ili 6 prijavljenih nema smisla da se prave dve kategorije po dve i li tri takmicarke.
Isto se odnosi za juniore gde ce biti podeljena -75kg i +75kg ako bude dovoljan broj takmicara.
Clasic bodybuilding -180cm i +180cm ako bude takmicara.
Po nekim mojim izvorima u sve tri pomenute kategorije imam najava da ce ih biti dosta prijavljenih i da ce se napraviti po dve kategorije.