Neplanirano sam i sudio muski bb, sto sam s zadovoljstvom odradio, ali kada je doslo proglasenje zena bf ostao sam sokiran. Pogledavao sam lijevo i desno sudce do mene i oni su zbunjeno gledali. Natjecateljica koja je proglasena prvom, bez namjere vrijedanja, nije nikako svojom formom to zasluzila. To je bilo vise nego jasno. Terzo je poludio (opravdano) i skakao ispred publike vicuci "Sto je ovo!?" Na to sam ga pozvao i rekao mu da ovako nije sudeno, jer nekoliko sudaca, koji su mi nakon proglasenja zbunjeno pokazivali svoje liste, nisu tako sudili. Na kraju je Terzo otisao do glavnog sudca i napokon je greska ispravljena. KATASTROFA! Kako li su se tek cure morale grozno osjecati... Sve tri su mirno pratile razvoj situacije i svaka im cast na tome. Ja u toj situaciji, iskreno, nisam siguran da bih mogao biti tako veliki sportas. Zato, cure kapa do poda.
Iako nisam pristalica da se itko mijesa u rad sudaca i prilazi sudackom stolu u normalnim situacijam i na normalnim natjecanjima, ovaj puta sam presao preko tog svog stava i pozvao Terzu, jer ovo je bio neviden gaf!
Samo cu napomenuti da nas tri u pravom smislu jesmo sportistkinje.Jer pored "bine", u privatnom zivotu smo jako dobri prijatelji i stalno se cujemo i odrzavamo kontakt... A Mirjana mi je i ujedno i komsa i malo malo ne prodje da se druzimo i provodimo porodicno i Stefanovici i mi Terze skupa... RAspored koja ce biti prva, koja druga koja treca, odredili su suci to takmicenje i odlucili koja je od koje bolja... ali to ne znaci nista s druge strane ako si stvarno sportas, sto mi jesmo... Svako takmicenje nosi sa sobom novu formu, novu spremnost, novi plasman, sve ide ispocetka i taj rang se stalno moze mijenjati i glavno je da ne predstavlja ONO GLAVNO ZBOG CEGA SMO SVI MI BILI TU... Glavno je da se svaki trud i pripreme za takmicenje isplati s tim sto smo mi na bini, sto se odaje priznanje i pohvala tome sto smo se spremale za to, da se uziva u tome, u novom iskustvu, da se nauci novo sto ce kasnije koristiti, da se DRUZIMO i razgovaramo...
Nikoga ne degradiram niti nesto hvalim, govorim realno kako jest... Napravljena je velika neugodnost za nas sto se pogrijesilo oko imena i brojeva takmicarki, ali to je jedino sto je i uradjeno, jer taj blam za sudije i takmicenje nije blam nas takmicarki.
Svaka treba da je ponosna sto je bila na bini i sto se takmici. Jer Sonja je balkanska sampionka, pobjedila je ove godine nekoliko puta na veoma jakim takmicenjima a da napomenem da je ovo tek PRVA NJENA TAKMICARSKA GODINA! Mirjana je opet tek NE PUM MJESEC u takmicarskom body fitness-u i osvojila je dvije medalja, ne manje vrijedne! Pred Mirjanom stoji super buducnost sa takmicenjima, a vec je dokazala sa medaljama da to ona moze! Ja opet kao Sonja tek ovu godinu se takmicim, zajedno smo krenule i pratimo se nekako i druzimo , ona i ja, po ovim takmicenjima
. Meni je godina bila jako uspjesna, posto je prva, a znam dobro da treba jos puno rada da to bude nivo koji imam za cilj.
Ja se zelim opet zahvaliti i Zrinki, trenutno evropskoj sampionki u body fitness-u na datim savjetima , meni jako puno znace i trudit cu se da ih ispostujem...