Evo ja sam nasao u jednom starom broju Muscular developmenta razgovor trojice ljudi koji vaze za neke koji se razumeju u materiju , a tice se te varijante 2 ON , 2 OFF kao i toga koja je idealna duzina trajanja ciklusa . U razgovoru su ucestvovali : Dave Palumbo , Bruce Kneller i John Romano .
MD ( muscular development pitanje ) : Nedavno su poznati gurui zagovarali metodu uzimanja malih doza AAS po principu 2 ON , 2 OFF .Koje je vase misljenje o ovim kratkim ciklusima , i jos jedno koja je "idelna " duzina trajanja ciklusa .
DP : Idealan ciklus bi trebao da traje od 16-24 nedelje ,zbog cinjenice da bi telo moglo da prihvati svu tu novu misicnu masu ,mora postojati dovoljno vremena da telo promeni svoju prethodnu polaznu tacku sto se tice mase , i privikne se na novonastalu masu kao stanje koje bi trebal oda bude permanentno .
BK : 8 -10 nedelja mozda cak i 12 ali to bi bio maksimum . STo se tice 2 ON 2 OFF ova teorija je prva lansirana od strane Bila RObertsa .Ova metoda funkcionise dobro za vecinu ljudi , ali definitivno nece dovesti do maks. reztultata . Bilova teorija 2off 2 on je zsanovana na sigurnosti i on je apsolutno siguran u to . Ako zelite da budete maks.bezbedni i u isto vreme vas ne zanima maksimalni prirast mase i snage onda je ova varijaanta idelana za vas . Ovaj nacin znatno smanjuje sanse od pojave gyno i HPTA zatvaranja .
Ako na drugu stranu ste ipak zainteresovani, da za vas novac imate maks rezultate onda cikluisi u trajanju oko 10 nedelja su idelani .Ja licno osecam najbolje malo duze cikluse . TElo pocinje da se navikava na AAS i da kompenzuje oko nedelje 6 ,i ako ne zelite da znatno promenite hemiju na kojoj ste trenutno oko te 6-7 nedelje , posle 10 nedelje rezultati ( gains ) ce malo da opadnu .
JR : Slazem se sa Dave . Moje licno iskustvo je da zadrzavam najcveci deo mase kada sam na duzim ciklusima , sa umerenijim dozama . Posle pauze koja je min .koliko i trajanje ciklusa vecina mase koja je stecena na cycle je tu , pos uslovom da jedem ispravno i povremeno ubacim neki cardio .
To je to . U sustini samo je Bruce Kneller odgovorio konkretno za 2off , 2 on .
Ovo je kao sto sam rekao samo prevod ne moje misljenje i naravno mali doprinos ovom dobrom forumu . Nedavno sam obnovio pretplatu na Muscular development i FLEX , pa se nadam da ce biti jos nekih prevoda koliko to vreme mi bude dozvoljavalo , a i ako admini nemaju nista protiv.