Dakle, ja se u kola ne razumem bas mnogo, a u nalazenju dobrih ponuda za polovnjake jos manje. Nadam se da je neko imao skorije iskustvo sa kupovinom kola pa me moze posavetovati.
Prvo da objasnim vrstu automobila koja me interesuje. To su npr. Nissan Micra CC, Peugeot 206 CC, Lancia Ypsilon, Citroen Pluriel... znaci kola tog nekog ranga sto se tice cene, potrosnje goriva i velicine.
Dalje, mnogo sam citao o diskusijama na temu GDE kupiti kola. Da li dovesti iz Nemacke, neke bivse YU drzave, Svajcarske, USA, ili mozda jednostavno kupiti u Srbiji.
Iako sam trenutno u inostranstvu, kola bih registrovao na srpske tablice, tako da sto se papirologije tice kupiti u Srbiji bi bilo jednostavnije. Znam da se na uvoz u Srbiju placa 40% od vrednosti kola (da li je to od procenjene vrednosti, ili se racuna cena koju sam platio nisam shvatio), ali moj utisak je da je ipak bolje kupiti kola u inostranstvu pa makar i platio tih 40%.
Negde sam jos cuo da postoji fora da se iz zemlje iz koje se izvezu kola uzme njihov PDV, sto bi mi samo jos vise dalo podsticaj da kupim kola u inostranstvu, e sad ne znam koliko je to istina.
Da li imate neke predloge sta ciniti, bilo sto se mesta kupovine tice, bilo nacina na koji ih registrovati a platiti nesto manje, ili mozda cak i predloga oko kola koja su slicnih kvaliteta kao gore navedena?