Moram da kazem da sam najbolje rezultate imala kada sam unapred planirala svoje treninge... Tada sam, mada ne uvek isim redosledom, odradjivala treninge otprilike ovako:
Svaki trening mi je pocinjao kardiom(od 30 do 60 min),i tu sam stalno menjala...jednog dana sat vremena bicikla,drugog po 10min steper,bicikla,traka,gazela,vijaca...to sam vec odradjivala na osnovu raspolozenja i slobodnih sprava.
A onda bih radila : 1) grudi,biceps
2) ledja triceps
3) noge,ramena(mada sam ramena cesto izostavljala..)
4) i na kraju uvek trbusnjake...
Ili odvojim nekad ceo trening samo za kardio i trbusnjake,i ubacim i vezbe istezanja...I trenirala sam gotovo svakog dana.
Sada malo redje idem na treninge,ne planiram ih unapred,ali i dalje maximalno odradjujem svaki! Otprilike radim isto samo sam povecala tezine,promenila nacin izvodjenja nekih vezbi..i mada nisam zadovoljna trenutnim izgledom,a nemam volje,a ni vremena trenutno da poostrim svoj trening i odstranim visak, smatram da je uvek bolje raditi nesto,nego nista, i mislim da cure grese sto odustaju od teretane zarad aerobika(mada ima i on svojih prednosti),kada zele da smrsaju,jer je moje misljenje da je bolje konstantno raditi na jacanju cele muskulature,sticanju kondicije,izgradjivanju misica,bez straha da ce izgledati nabildovano,jer je poznato da ce im ti misici pomoci u sagorevanju masti,poboljsati tonus tela,a samo vezbanje pomoci da zaborave svakodnevne obaveze i posvete se sebi u tih sat,sat ipo.Licno vezbam iz zadovoljstva,a cim se motivisem na neku dijeticu,ili malo pojacam trening sigurna sam da me nakon skidanja par kg nece docekati mlitavo,vec zategnuto,cvrsto,zdravo telo,i da ne zaboravim duh uh! :-)