Vladimir Kličko obranio dvostruku krunuU HAMBURŠKOJ Color Line Areni, pred 13.000 gledatelja, Kličko je nokautirao američkog izazivača Tonyja Thompsona u 11. rundi meča, klasičnim nokautom i tako obranio naslov profesionalnog boksačkog prvaka po verzijama WBO i IBF.
Početkom meča Thompson je dobrim kombinacijama, pogotovo lijevom rukom, stvarao mnogo problema Ukrajincu, da bi inicijativu u drugoj rundi preuzeo branitelj naslova. Treća runda je prošla u znaku obojice boksača koji su uši u otvoren meč s nizom udaraca iz klinča. Ukrajinac u četvrtoj rundi zadaje nekoliko kvalitetnih aperkata koji su odsjeli na pravom mjestu i već tu se vidjelo kako je Amerikanac uzdrman.
Od pete runde pa nadalje Kličko je imao apsolutnu dominaciju da bi u jedanaestoj rundi pobijedio Amerikanca klasičnim knockoutom.
Ukrajinčeva je to 51. pobjeda u 54. profi meču, dok je Thompson izgubio drugi put u svojoj 33. borbi.
"Tony je bio vrlo neugodan suparnik. Bio je optimalno spreman i tražio je pobjedu. Bilo je izazovno boriti se protiv takvog boksača", izjavio je Kličko pred hamburškom publikom.
Nakon meča novi-stari prvak po WBO i IBF verzijama izjavio je kako posao protiv Thompsona nije bio nimalo lak i kako je Amerikanac sjajan borac.
"Meč je bio daleko teži od onoga što sam ja očekivao. Thompson se sjajno brani. Vidjelo se da je jako želio ovu pobjedu, snažan je. Što se mene tiče, već dugo nisam imao masnicu na oku, pa danas nakon dugo vremena ponovno izgledam kao boksač", rekao je 32-godišnji svjetski prvak.
index.hr