Jovana, mislim da ti je Pedja vec odgovorio ono sto sam mislila i ja da ti kazem.
Ako zelis da i dalje imas telo za koje si se tako dugo borila, i odricala se kojecega, jednostavno od povratka na "normalnu hranu" ne sme da bude ni pod razno!
Vrlo je jednostavno... seti se da li si se sama sebi dopadala dok si jela "normalnu hranu"? Ocito da nisi, cim si odlucila da neke stvari u svom zivotu promenis, i ucinis nesto po pitanju svog izgleda, forme, kondicije, sto je za svaku pohvalu. Kako onda ocekujes (ocito da ocekujes) da uz upotrebu "normalne hrane" i dalje odrzavas izgled koji sad imas?
Ako zelis da do kraja svog zivota imas "fit" telo, onda do kraja svog zivota moras da pazis sta i koliko i kad jedes. Povremeni "izleti" u zabranjene prehrambene artikle su naravno dozvoljeni, kao sto je Pedja rekao, nece ti doneti nikakvu stetu, ali da se 100% vratis u taj rezim ishrane.. jedini rezultat ce biti (opet) nagomilani viskovi kilograma, salo, itd itd.
Ovo je takodje jedna od vrlo cestih gresaka svih onih kojima je cilj klasicno skidanje viska kilograma - Jovana, ne osecaj se sad prozvanom, molim te, ovo sad govorim generalno, i svima, ok?
Ljudi vrlo cesto idu na dijetu neki kraci vremenski period, mozda mesec ili dva najvise, i kad nekim cudom i uspu da ostvare svoj cilj, tad kazu "ok, skinula/skinuo sam 10kg, odlicno, e sad mogu da se vratim normalnoj hrani i normalnom zivotu". Ovo je momenat koji ja nikako ne uspem da razumem. Cemu vracanje starom nacinu zivota, cemu vracanje prezderavanju? Ti ljudi ocito misle da sad kad su se te kile skinule, one su "zacarane" (sta li?) i sad se moze jesti koliko se hoce, jer se cilj ostvario???!!! "Pa skinuo/skinula sam kilograme!". Pocne se opet papati, ne brinuci se o tome ni sta ni koliko ni kad, i naravno da u roku vec od 10 dana prethodno tesko dobijeni rezultati postaju manje vidljivi, a u roku od mesec dana svi izgubljeni kilogrami su se vratili. Jos ako je dijeta bila u stilu "ne jedem nista", ne samo da su se povratili izgubljeni kilogrami, vec se dobilo i ekstra. A onda se osoba pocne pitati "kako??" Ok, necu sad ovde ponavljati ono sto o cemu smo pricali ne jednom vec mnogoooo puta, no svakako zelim reci da, ne moze se "papati" i biti "fit". Ili jedno, ili drugo. Takodje, biti fit ne znaci ni da se sad odredjenih zadovoljstava moramo odreci do kraja zivota. I ja pojedem kantu sladoleda (hehehehhe), ali to ne radim svaki dan, ili svaki drugi, pre neki dan sam smandrljala finu kolicinu knedli sa sljivama (to je jedini kolac kome zaista ne mogu da kazem "ne").. ali, to uradim jednom u 10, 15 dana... Ako to budem radila svaki dan, pa naravno da cu se vrlo brzo udebljati, da cu imati salo, da necu vise imati plocice, itd itd, bez obzira na to sto vec jakooooo puno godina zestoko treniram i jos zesce pazim sta jedem.