pa dobro sto da ne....mada sta od istorije sve moze da se napravi....cudo.....vidi samo davincijev kod koju frku napravi,a marketinski bum u milione primeraka prodata knjiga.
sad je skoro bilo nesto kao judino jevandjelje ppo kome juda kao nije izdao hrista vec ga je ona zamolio da ga izda kako bi napustio telo blabla....
hallo laracroft, rijec je o jednom arheoloskom nalazu(papyrus-Manusskript)ako se vjeruje tom 1700 godina starom nalazu onda je juda pomogao hristu njegovu misiju da ispuni.na jednoj vaznoj strani tamo pise jesus judi :ti ces sve prerasti, jer ti ces zrtvovati covjeka koji me skriva...
inace ja licno (iako nisam expert)sam malo sumnjicav, ovaj pronadeni text poice od jedne duhovne pojave Gnosis, koja se u 3 stoljecu pojavljuje.po njima je jesus egzistirao ne kao covjek , jer pravi bog ne moze umrijeti na krstu
sto se tice piramide , sacekajmo , ja sa veseljem pratim ovakove novosti iz moje (nekad )domovine, mi smo jedini koji imamo spomenik bruce leju, moje licno misljenje je sto vise ovakovih stvari to bolje , od necega se mora zivjeti