Ja ti ne bih preporucio ZForce ako mislis zbog ZMA, u principu nisam ljubitelj preparata 5 u jednom, ali ovde ima i drugi razlog. Koristim ZMA nekoliko meseci i mislim da je odlican suplement(naravno ako ocekujes neko cudo razocaraces se, ali meni zaista pomaze po pitanju koliko se osecam odmornim posle spavanja), zbog toga sam proucavao oko ZForce
. Ne mogu da budem siguran, trazio sam na vise mesta ali meni se cini da je ZForce marketinski trik, ja mislim da to uopste nije ZMA. ZMA jeste 30mg cink+450mg magnezijum+10mg B6 ali potreban je cink monomethionin aspartat i Magnezium kao aspartat(to je SNAC zasticena formula), znaci razmera i oblik minerala. Kad pogledas na nekom od poznatijih sajtova, za ZMA proizvode npr Optimum, Ultimate, Twinlab, NOW... videces da se upravo tako i deklarise ZMA dok pogledas deklaraciju za ZForce tamo samo pise da je odgovarajuca razmera elemenata ali ne i oblik, da oblik minerala nije bitan svako bi za 5 puta manje para mogao da kupi odvojene elemente i da ih slozi u pribliznoj razmeri i da dobije home made zma. Jos jedan argumenta je da po jednoj dozi ZForce koji ima tribulus+nac+zma bude jeftinije nego jedna doza ZMA od bilo kojeg branda u nekoj istoj klasi kao Dymatize.
Zaboravio sam jos jedan argument, ZMA se uzima pred spavanje a ZForce kao 2 puta dnevno. Moja preporuka je uzeti odvojene preparate.