Својим првим постом најпре бих желео да поздравим све чланице и чланове форума! Да сте бољи него што сте сада,не би ваљало
На осонову аматерског знања о овом спорту и осталим сегментима који га прате и на основу дугог читања свих квалитетних текстова постваљених на форуму,желео бих да вам предочим свој план исхране,тренинга,суплементације...и апсолутно свака сугестија и критика би ми добро дошла.
Пре тога рекао бих да након више од годину и по дана паузе,првенствено због тренутне засићености,у мени се јавила неописива жеља за тренингом и побољшањем сопствене форме.Та жеља великим делом је узрокована незадовољством у каквој сам тренутно форми (преко годину и по дана паузе,неправилна исхрана,неактивност...) ,јасно вам је о чему се ту ради и ка чему тежим
Дакле,мој свеобухватан план би изгледао овако:
07:00 HIIT кардио тренинг (у првој недељи бих кренуо са 5 серија,а из недеље у недељу бих повећеао за по једну.Ишао бих 1минут брзо/1минут споро)
Оброк 1: Некуване овсене пахуљице преливене соком без шећера
Оброк 2: Месо (пилетина,ћуретина,говедина или ослић) и влакнасто поврће
Оброк 3: Кувана беланца
16:00 Тренинг са теговима
Оброк 4: Туњевина,салата (парадајз,купус или зелена) и једна кришка интегралног хлеба
Оброк 5: Кувана беланца
Оброк 6: Ella сир
Што се тиче суплементације,занима ме шта је ефикасније користити пре кардио тренинга,глутамин или BCAA и колико времена пре кардио тренинга се узима?
Тренинг са теговима то би изгледало овако:
Понедељак: Груди
Уторак: Леђа
Среда: Рамена
Четвртак: Ноге
Петак: Руке
Субота и Недеља одмор
Базирао сам се на то да груди,рамена или руке не радим дан за даном,такође и леђа и руке.
Сад бих поставио једно питање првенствено такмичарима који су компетентнији да ми дају одговор на то,а и има их доста на овом форуму.
Дакле користио бих E/C/A 4 недеље (у немогућности сам дуже да користим јер идем 12 дана на море,након тога наравно да опет долази у обзир коришћење) па ме занима какво дозирање би ми препоручили и када (да ли само пре кардио тренинга,или само пре тренинга са теговима,или пре и једног и другог тренинга).
Извињавам се на подужем посту.Хвала на одговорима!