Nije u redu da se ne prijavim i ja na forum i bacim komentar, posle ovih "prozivki". Da se ne ponavljam previse, ima puno toga recenog o Jadranovoj formi, tj. kvalitetu onoga sto posjeduje.
Buduci da sam u toku mozda mrvu vise od ostalih evo nekih podataka "iz prve ruke" o nekim stvarima koje je promijenio nabolje u poslednje dvije godine.
Za proslo takmicenje, prije dvije godine u toku zime je imao dosta veci procenat tjelesne masti, pa je skidao vise kilograma u toku priprema. Ako ne varam, ali nisam siguran za tacan broj, mislim da je imao preko/oko 140kg. Na takmicenju....103-105kg, ali opet, nisam siguran za tacne brojke, koje uostalom i nisu toliko bitne, koliko sam metod.
Ove godine je imao najvise 130kg, ja sam ga vidio uzivo u 11 mjesecu, sa 129kg. Ruke su izgledale kao na dan takmicenja, koza kao papir. Stomak je bio zaliven i tu je bilo masti. Ostalo prva liga. Buduci da je ovaj put skidao puno manje kg, to je rezultiralo puno boljom formom na takmicenju (po meni) i boljom kilazom ~108-109kg. Sem evidentne razlike u kilazi i masi, forma mi je bila puno bolja i sve je to billo bolje spakovano.
Eto, to bi moglo biti nesto na cemu bi svi mogli zakljuciti nesto korisno za sebe, kako takmicari tako i rekreativci.
Ja sam bio odusevljen stomakom, zao mi je sto ne mogu naci sliku, na drugom mi je kompu, ona govori puno vise od rijeci. Da je taj stomak kontrahovan kako treba svo vrijeme, mislim da bi njegova ledja bila u sjenci!
Jadranov problem na takmicenju je pomalo i pozing i skrivanje mana koje neki takmicari vrlo dobro rade. Kao vrlo castan i posten momak, imam utisak da on ne moze ni na bini da se folira
Pomalo oldschool, ali meni dopadljivo, bar meni. Plesaci na plesni podij, pravi hardcore builderi (hmmm..nekako mi Yates pada na pamet) nisu bas bogom dani za to.
Ali to nije opravdanje, puno dobrih i kvalitetnih buildera ima izuzetan pozing pa i Jadranu ostaje da poradi na tome. Neka to, nego ima i od koga nauciti
Po meni, Jadranova supruga Inja, prava je osoba za to. Njoj je problem obuzdati se u standardnim obaveznim pozama da ne pravi show, zabavlja i plijeni simpatije publike. Nadam se da sem (oabvezno) bencha i ostaih stvari poraditi na onome sto sudije traze
Eto tako, za sad toliko, cujemo se, citamo se.
Pozdrav