Imam neke nedoumice u vezi ove dijete,pa ako moze neko od najiskusnijih da mi odgovori.Inace imam 85 kg i htio bi skinuti jos nekih 3-4 kg.Na dijeti sam vec 4 mjeseca,krenuo sam sa 104 kg,prvo rotacije,pa low carb i sad bi htio probati keto,tacnije jos jednu sedmicu low pa onda.Proteine bi drzao do 2,5 g/LBM i nedjeljom punjenje do 200UH.Suplementi od pocetka cijele dijete whey,BCAA,omg3 i od skora sagorevac oxyelite pro..Kad sam krenuo na low carb ubacio sam i glutamin 30 g u pwm(ponekad i prije tegova 20g) i pojacao BCAA na 15-20 g prije tegova i 20 g izmedju tegova i kardia,kad radim samo kardio uzmem do 20 g prije istog i ponekad nesto i poslje kardia,eventualno pwm ako je hiit..
Znaci trenutno unosim masti do nekih 1 g/kg,obicno do 80 g ne racunajuci masti iz mesa.Da li na keto mogu jos da povecam recimo na 100 g masti?Na low uglavnom imam 30-40 g masti iz kostunjavog i ostalih 40-50 g iz zumanca,maslinovog i omg3...I jos jedno pitanje vezano za kardio,trenutno sam na 3 puta sedmicno low intesity do 40-45 min i jednom sedmicno hit.Da li da smanjim kardio na recimo 3 puta sedmicno zbog smanjenog unosa proteina na keto i jos manjeg unosa UH?Recimo ponedjeljak-srijeda-petak tegovi a utorak-cetvrtak-subota kardio ili 4 puta sedmicno tegovi i 2-3 puta kardio?