Pozdrav svima..
Ako može komentar na jelovnik..
Žensko, 176cm, 71kg, 29god. Vježbanje nista, aktivnost se svodi na 2h hodanja dnevno.
pon-sub
1. omlet- 2 cijela jaja sa lanenim sjemenkama + par kiselih krastavaca
2. 100 gr bijelog mesa + salata + 1 mala kašika maslinovog
3. tuna (konzerva) + salata + maslinovo
4. 100 gr bijelog mesa+ zelena salata + maslinovo
5. 2 cijela jaja + salata + maslinovo
pod bijelim mesom-mislim na pilece ili purece
pod salatom-mislim na zelenu ili kupus ili blitva ili kelj ili brokula ili spinat
Voljela bih i kad bi mi netko potvrdio ili demantirao neke moje zaključke o keto dijeti:
1. masti ne konzumirati same
2. vlakna uz svaki kruti obrok, pri tome se bas misli na namirnice koje su u sustini vlakna (salata), a ne na to koliko imaju UH, znaci ne bitno je ako jedan jogurt ili tresnje ili neka druga ima svega 3gr UH (lupetam) kao i npr. brokula-to jednostavno nije isto,jer vlakna su-vlakna
3. onaj tko trenira,teretana npr. ima potrebe za povecanom kolicinom proteina da bi misici imali na temelju cega "rasti", dok nevjezbac (kao ja) nema
4. isto tako masti- sluze kao energija- te ja koja ne vjezbam,manje ih i trebam,odnosno ako ih unosim previse,riskiram to da trosim upravo te masti koje jedem umjesto onih na mojem tijelu,znaci ne mrsavim
5." punjenje" sluzi tome da se prevari/aktivira organizam,a ne da jedem bilo koji UH i u ogromnim kolicinama. isto tako, meni kao nevjezbacu treba puno manje UH da bi se "napunila" nego curi koja 5xtjedno ide u teretanu. ako unesem previse UH riskiram da mi visak ode u masne naslage (da tako kazem.ne koristm se bas dobro pojedinim izrazima)
6. ako zelim,mogu jesti i slaninu i cvarke i svasta nesta sto nema UH-ali to onda NIJE ketogena dijeta
A sto se tice jelovnika,najvise me brinu kolicine P i M,usporedjivala sam jelovnike s ostalim curama na ovoj temi, al razlika je ta sto one treniraju 5xtjedno,a ja ne pa mi je logicno da mi ni ne treba njihova kolicina P i M, zanima me koliko je moja kolicina premala/previse ili sta vec?
A zbog cega bas keto? Zadnje 2 godine hranim se ovako: 3-4 dana nisko ili normalno kvalitetnih UH,malo M, proteini OK, i onda "puknem" i prejedem se prostih UH i tako u krug. To sto puknem ima veze i s tim da sam ja u tih 3-4 dana unosila malo kalorija (nit dovoljno UH nit M) i onda se na kraju prejedem. Jos nesto, UH (usudjujem se reci svi) me napusu, tj. stomak-ujutro se probudim s ravnim stomakom i ako pojedem UH, iskoci mi, kao u trudnice,dodje mi da to uslikam,jer ne znam jel ovako mozete dobiti dobru predodjbu o velicini mog stomaka na UH. A ako samo 2 dana izbacim UH-stomak ravan. I bez bolova i grceva, sto mi UH obicno prouzroce pa makar to bila i jabuka, koja cak nije ni skrob. Orasaste plodove takodjer ne bih zeljela koristiti,jer mi je tesko stati na 30gr,vuce me na jos, a dovoljno sam upoznala sebe sto se tice hrane,da znam da mi je takve stvari bolje izbaciti,nego da me muce. Za mene je najbolje da znam par namirnica koje 100% smijem i koje me ne vuku na jos i ako uz to znam i u kojim kolicinama,i drzat cu se toga ko pijan plota.
I sad bi bilo vrijeme da se ispricam na svojoj opsirnosti,htjela sam da dobijete sto realniju sliku o meni pa da bi me mogli kvalitetnije korigirati.
Eto prestajem, nadam se da se necete suzdrzavati od komentara..