Pozdrav svima na forumu !
Trenutno sam nov ovde ali sam detaljno iščitao sve postove i rešio sam da krenem sa keto dijetom da se malo stešem pred leto. Imam 92kg i visok sam 193cm, i mislim da 6 dana budem na 20g ugljenih hidrata dnevno (iz povrća) a nedeljom da radim punjenje, od otprilike 300g ugljenih hidrata (kačamak i integralni pirinač).
Ovakav mi je bio današnji meni:
Doručak: 200g goveđe pršute, 100g skuše u konzervi, 1 paradajz
Užina: 1 šargarepa, 1 paradajz, 1 konzerva tunjevine u maslinovom ulju (od 85g)
Ručak: 300g skuše sveže, 300g kupus salate
Večera: konzerva tunjevina (120g), 8 belanaca, 2 žumanca
Izračunao sam da ovo ima otprilike 2400kcal, 220g belančevina, 120g masti i 20g ugljenih hidrata (bez šećera). Inače idem pet puta nedeljno u teretanu i trčim svaki drugi dan, ponekad 5km, ponekad HIT.
Zbog obaveza oko posla nisam u mogućnosti da imam više obroka dnevno, a planiram da imam sličan meni ovom samo što ću umesto ribe da rotiram sa piletinom i govedinom i svežim lososom, a od povrća sa zelenom salatom i krastavcima i brokolijem.
Napomena da ne koristim nikakve suplemente,niti želim da počnem, samo ću početi da uzimam multivitamin.Želim da smršam oko 3-4kg. Da li je dobar meni i ako trebaju neke korekcije u jelovniku , molio bih iskusnije članove foruma da me koriguju...
Unapred zahvalan,
Dušan