Поздрав за све активне на овој теми и фала Вам . То прво
Друго , после неких 7 година студија,посла...дође време да поново личим на човека. Тренутно сам у pig mode-u .
Прочитао сам од прве до последње странице ..попамтим доста од почетка и док стигнем до краја испустим уз пут масу ствари.
Генерално сам схватио принцип ове дијете и да је СТРИКТНО придржавање обавезно. Са тим верујем неће бити проблема , тј знам да неће .
Неке ваше сугестије,савете и ситнице сам пребацио на папир да су ми при руци ....
Почео сам прошле недеље и газе ме прве упале мишића које ево пролазе . Планирам до почетка Августа да тренирам без неког бројања УХ или Б ...мада и овако сам избацио хлеб,кромпир,кола колу...ударам само по јајима,бело месо ,млеко ,воће итд .
Пре прекида вежбао сам редовно око 3 год. Радим са пуним оптерећењем ,нисам рекреативац .
Морао сам да направим увод за ово што ћу питати . Имам 124 Кг , 188 цм висине и 34 год.
Молио бих Пеђу да ми напише конкретно за моју тежину , "јеловник" . Не иде ми комбинација хране у сопственој режији никако баш .
Рецимо, могу да једем доста рибе али које ? Видим по продавницама има морски пас,ослић,скуша,лосос...овај морски пас даје шницле ,фантазија
Укапирао сам генерално да месо мозе да се једе разно...јунећи бут,пилеће бело... само нисам сигуран колико којег могу дневно ? Рецимо да један дан базирам месне делове на јунетини,следећи на пилетини,па ћуретина.... ако ти није мрско молио бих конкретно колико чега могу да узимам .
И како пада килажа ,како да прерачунам тј. смањим протеине по кг масе ? Ако сад са 124 кг требам рецимо 300 гр протеина (лупам) ,колико ћу требати са 110 ? Колико грама протеина по телесној маси да уносим , па можда изкемијам и прерачунам сам ...кад паднем 10 кг живе ваге,рецимо.
Да ли месо,јунетина бут ,може да се меље ,дода цело јаје и лук и на роштиљу испећи ? Или пржити у тефлону на хладно цеђеном маслиновом уљу ?
Да ли ту може да се угура и неки дан са месом рибе ?
Вежбао сам некада ,али и сада истим темпом. Вежбам 5 радних дана , субота и недеља су вољно. Сваки дан радим једну групу мишића тј. леђа и трицепс , груди и бицепс , рамена ,ноге ..па у круг . Обавезно пола сата бицикле и трбушњаке толико .
Хвала свакоме на савету ,прихватићу и пробати све добронамерне сугестије.
Пеђо, тебе као ауторитета молим за конкретан јеловник , обећајем да нема повлачења нема предаје
П.С Слику од пре зибен година и ову од сада бих ставио ..ал има да цркнете од смеја,тако да....