Izvinjavam se sto postavljam laicko pitanje... ali me interesuje zbog cega se unosi tolika kolicina Omega 3 u toku ove dijete.
Drzala sam neku varijantu ove keto (izgleda ne pravilnu) i to mi je napravilo nevidjeni problem sa probavom.. ustvari, totalno se zaustavila... i da ne pricam dalje gde sam zavrsila i sta se desilo. Unosila sam vlakna u vidu salata uz svaki obrok, grickala bademe i kikiriki... uzimala po kapsulu-dve O3 uz svaki veci obrok... ali to izgleda nije bilo dovoljno (jer kuzim da ima neke veze s probavom, ne?). Doduse, imala sam i haos sa poslom koji je trajao 4 dana, zesce se nervirala, malo spavala, a nisam ni unosila dovoljno tecnosti, ustvari, izuzetno malo u odnosu na inace (oko 1l u odnosu na redovnih 3-4l), sto je najverovatnije i nateralo organizam da iz creva povuce svu tecnost... Tako da koliko je moguce da je problem nastao dehidracijom, toliko je moguce i da je nastao i ovom dijetom. Ne znam, mozda jednostavno nije za mene. Inace, mentalno sam je lakse podnosila od rotacija ili low carb varijante, i zato mi se narocito dopala.
Doktor mi je preporucio zitarice, voce, jogurt, ostale lako svarljive namirnice i probiotike narednih dana, dok se creva ne dovedu u red. Planiram i posetu gastroenterologu. Sad me vec malo i uhvatila frka - treniram, pazim na ishranu, trudim se i stvarno dajem maksimum, ali eto...
zanima me gde sam pogresila