našla sam nešto:
Platoi, tzv. periodi u kojima nema pozitivnih pomaka kod ljudi koji mršave, iako se drže zacrtanog plana prehrane i vježbe, su posebno česta pojava upravo kod prehrane s niskom razinom ugljikohidrata, ali dobar dio savjeta vrijedi i za druge vrste dijete. Također, ne zaboravite da i poznate brand name dijete kao što su Zona i South Beach u neku ruku spadaju u dijete s niskom razinom ugljikohidrata.
Tipična dijeta te vrste počinje naglim gubitkom težine u prvom tjednu – to je samo voda. Zatim se uspostavi neki stabilni tjedni pad koji nakon otprilike pet tjedana zastane. To zna potrajati neko vrijeme, o čemu je točno riječ nije dovoljno istraženo, ali teorija jest da se tijelo u tom razdoblju rekomponira i prilagođava novom režimu u kojem većina energije dolazi iz masti.
Nakon tog perioda, mršavljenje se obično nastavlja, obično stopom između kilograma i pola kilograma tjedno.
- Čini mi se da se meni ovo desilo. Kako onda ljudi gube te silne kilograme upravo sa ketogenom dijetom u prvih mjesec dana? Jako čudno, valjda je do metabolizma?