Stvarno si me bas uplasio sa tim sto kazes da bih takvom ishranom zaustavila metabolizam skroz.
Ne postoji nista, a da sam to precutala. Zasto se osecam ovako, ne znam ni sama. Krvni sliku nisam radila odavno, moguce je da sam anemicna ili nesto sl., a da to i ne znam, pa se sad osecam ovako jer mi fali gvozdje ( a ono sto sam do sada jela, ne sadrzi gvozdje, pilece belo meso), niti multivitaminski preparat moze, u slucaju anemije, nadoknaditi deficit gvozdja, sa koncentracijom istog, sadrzanom u jednoj tbl. Jedino mi to pada na pamet.
A sad sam u totalnoj dilemi sta konkretno da radim jer mi nije cilj da zaustavim metabolizam. Cak i kad su rotacije u pitanju, ne znam sta konkretno da jedem. Jedino sto sam nasla je jelovnik neke devojke koji izgleda ovako:
100g UH
I - 50g ovsenih + 2dl jogurta
II - jabuka
III- 150g belog mesa + 50g pirinca
IV 150g oslica + kupus
V 200g ella sira (koji tesko mogu da nadjem, ima ga samo u Tempu, a i ne nadjem ga uvek kad idem tamo)
50g UH
I 30g ovsenih + 2dl jogurta
II 4 belanca + 100g elle
III 150g oslica + 200g graska
IV 150g belog mesa + vlakno
V 100g elle
0 UH
I tunjevina (oko 130g)
II 1 jaje + 2 belanca
III 150g junetine
IV 150g oslica
V 200g elle
Sta mislis o ovome? I da li moze neka druga riba umesto oslica?
Sta se, inace, desava sa metabolizmom nakon 4 nedelje keto dijete? Jel to zaustavljanje metabolizma, podrazumeva da svako ko drzi keto dijetu vise ne sme da jede zitarice, voce i sl. ?
Poslala sam klinca kod beke i deke, pa cu moci malo vise da odmaram i da spavam, jer sam inace premorena, vec sam pisala da, u gradu u kome zivim, nemam nikog ko bi mi pomogao oko cuvanja deteta, da je cela kuca na meni, pored toga i radim, malo spavam... I sve mu to dodje kao idealna kombinacija za iscrpljenost.
Ili da nastavim sa keto, danas i sutra su dani punjenja i da se nadam da cu se osecati bolje kad se odmorim malo? Nema treceg resenja.
Samo mi reci kakav se rezim ishrane podrazumeva posle ove dijete.