pozdrav svima, ne pišem neko svoje mišljenje našao sam dobar opis Mirkove borbe,
nadam se da se autor teksta ne ljuti jer je skinuto sa
www.mma-id.com,
(NE)OČEKIVANI DEBAKL MIRKA FILIPOVIĆA
Svi smo se nadali pobjedi Mirka, iako s velikom dozom opreza, obzirom na razvoj situacije u zadnje vrijeme (mislim na Gonzagu i Konga). Ponovo je Mirko i njegov tim odlučio da forsira pogrešne stvari, i hvala bogu pa mu je Alistair zadao nedozvoljeni udarac koljenom u genitalije pa je došlo do prekida i poništenja borbe. Da se to nije desilo Mirkov poraz bi bio neizbježan. Da me neko nebi pogrešno razumio, volim Mirka i iskreni sam ljubitelj njega kao borca i njegovih borbi. Mislim da je puno napravio za Hrvatsku, ali i za sebe kao osoba koja je krenula praktično od nule i postao neko i nešto ne samo u RH nego i u svijetu. Upravo zato mi je žao kad vidim da zbog pogrešne strategije i treninga gubi redom od boraca koji su niža klasa od njega. U borbi protiv Alistaira se ponovio oprobani scenario, odnosno recept koji bi ja nazvao counter-mirko recept. A to je dobro se pokrivaj, uleti u njega i baci ga na tlo a zatim razvali šakama i laktovima po glavi. Taj recept je primjenio Gonzaga, u manjoj mjeri Kongo a Alistairu je ostalo samo da prepiše domaću zadaću i ponovi već viđeno.
Mirko uz dužno poštovanje prema Igoru Pokrajcu i ekipi, tebi treba stručnjak ne (samo) za BJJ nego za hrvanje, da ti pokaže tehnike rušenja, odnosno obranu od istih. Tebi treba klasični boks i COUNTER-WRESTLING. Treba ti da nadboksaš protivnika i eventualno nokautiraš a ako ne da izboriš bolju poziciju prilikom pada, odnosno da padneš na njega ili pored njega u poziciju u kojoj si dominantan ili neutralan. Jer očigledno je da se iz raznih „Mount“ pozicija neznaš izvući. Trebao si tražiti pomoć od Couture-a isl. I otići malo 2-3 tjedna u neki drugi trening kamp gdje bi imao priliku sparingovati sa različitim borcima Alistair-ovog profila. Ovo je treći put da na istu foru padaš! Probudi se malo i zapitaj zašto je to tako! Oni treninzi na videu nisu ništa. Ja sam mislio da je to samo malo za medije, al ako stvarno onako radiš onda nije ni čudo da ti se ovo dešava! Ovo pišem zato što mi je stalo da iskoristiš priliku dok je imaš i vratiš se na put stare slave! A znam da to možeš! Samo ti treba pravi tim i prava strategija!
Mirko sretno! Znam da sve možeš samo ako hoćeš!