Mene interesuje dva pitanja o kojima bi jednom za svagda trebalo staviti tacku jer mnogi lupaju i dalje o tome a razlika u tom buncanju je velika tako da se nemoze izvuci zakljucak, pa tako smatram da Pedja moze razrijeshiti tu dilemu... Koliko je vrijeme apsorpcije aminokiselina u krvotok?( mnogi kazu da je to vrijeme 50-75min shto mi je totalno nelogicno, jer se kosi sa tezom da aminokiseline uzete tokom treninga se ugradjuju u vremenu treninga), Drugo pitanje se odnosi na razliku vremena ulaska u krv tecnih i drugih agregacija aminokiselina...
pa o tome celo vreme i pricam i zato sam kvotao deo gde i o kojem milos govori bas o tome..
brzina apsorbcije AK ovisi od njihove forme
pa je tako normlano i nelogicno da se whey koji je u principu razgarnati lanac AK ali i sa dodtakom nekih drugih stvari,i u obliku u kojem jeste tj dobijem tehnologijom raznih nacina filtracije mlecne surtuke NE moze apsorbovati dovljnom brzinom koja nam je potrebna U TOKU TRENINGA da bi se obhranio misic
tablete ili kaplete AK mogu da se uzimau pred trengin ali je problem njhova cena tj nesiplativnost s obzirom da se zna da bi trbealo uneti bar 20ak gr tri osnovne AK koje cine BCAA a sto se tice vrmeena njihove apsorbcije to je sasvim ok ali kao sto rekoh za u toku treninga su prilicno ajd da kazem SPORE dok za PRED trening mogu da posluze ukoliko vec neko ima dovljno para.
za u toku trneinga vec sam milion puta rekao sta i kako sluze AK npr TECNE isto kao i sto je vreme apsorbijce BCAA u tku treninga vise nego dobro ko moze da podnosi taj odvratni ukus istih..
ono sto je bitno a to je AK u toku treninga sa mogucnosti INSTANT apsorbcije i tu su na prvom mestu TECNE koje bukvalno ulaze instant u krvotok sa veoma malim zadrzavnjem u digestvnim traktu pa onda i BCAA koje imaju dosta veliku moc brze iskoristiljvosti od strane organizma
neznam iz kog razloga se opterecivati sa tim dali je to 2 min ili 3.6 min to je poptno irelevantno vec je bitno da se sigurno nece apsorbovati kao whey kojem treba dosta duze..